WonenHuisje, boompje, beestje

Huisje, boompje, beestje

Voor veel mensen voegen huisdieren wel echt wat toe aan de gezelligheid thuis. Het gezegde is immers niet voor niets “huisje, boompje, beestje”. Een huisdier zorgt voor ontspanning en plezier. Of je nou een hond, een kat of een hamster hebt: het is leuk om met je huisdier in de weer te zijn. Wij hebben zelf thuis een hond en dat is misschien wel het leukste en trouwste huisdier wat je zou kunnen hebben. In deze blog bespreek ik een paar van de voordelen van het hebben van een hond met jullie. Veel leesplezier!

Gezelligheid

Een hond is een heel sociaal en gezellig dier. Met een hond bouw je ook echt een band op. En je hond is altijd blij om jou te zien: niets is leuker dan bij thuiskomst begroet te worden door een kwispelende hond die dolgraag met jou wil spelen! Ook als je een rotdag hebt gehad op je werk, een hond zorgt altijd voor een vrolijke noot en een goed humeur. Sommige hondenrassen zijn nog socialer dan anderen, het is goed om hier een beetje research na te doen als je een hond wilt aanschaffen. Een Golden Retriever of een labrador staan bijvoorbeeld specifiek bekend als vriendelijke honden, en zij zijn daarmee ook erg geschikt voor gezinnen.

Altijd in beweging

Wie een hond heeft, heeft altijd een reden om in beweging te zijn. Je hond heeft veel energie en trekt er het liefst samen met jou op uit! Een lange wandeling, of spelen in het park; jouw hond wordt hier dolblij van. Een hond is daarmee niet alleen gezellig maar ook nog eens hartstikke goed voor jou gezondheid. Je zult merken dat je met een hond een actieve en sportieve levensstijl aanneemt. Wie een hond heeft moet er namelijk zomaar 3-4 keer per dag uit voor een (flinke) wandeling.

Altijd naar buiten

Aansluitend op het stukje hierboven, dat je met een hond altijd in beweging bent, kunnen we ook zeggen dat je met een hond veel buiten bent. En laat dat nou ook net goed zijn voor jou. Buiten zijn is ontspannend, stress verlagend en goed voor je gezondheid in het algemeen. Het is leuk als je een vast rondje hebt wat je met je hond loopt, maar een beetje variatie is nog leuker. Met een hond heb je daarmee een goede reden om er op uit te trekken voor een flinke bos- of strandwandeling. Ga op ontdekkingstocht en ontdek mooie, nieuwe stukken natuur. Nederland heeft veel te bieden!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws