WonenEen compleet thuiskantoor

Een compleet thuiskantoor

Thuis werken is een droom voor veel mensen. Maar ondanks dat het bij velen een wens is, werkt het niet voor iedereen even goed wanneer we naar de praktijk kijken. Productief thuis werken, vraagt namelijk een hoop discipline. Het kan voor enorm veel vrijheid zorgen maar het vergt wel even wat kennis voor je eraan kan beginnen. Hoe pak je het aan, en wat heb je nodig? In deze blog zet ik het allemaal voor je op een rijtje, van de beste computers voor je werk tot handige planningen. Lees je mee?

Werk en thuis gescheiden houden

Wanneer je thuis werkt, is het makkelijk om tot laat door te gaan of om met je laptop op de bank te zitten en daar je mails te beantwoorden. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee maar kijk uit dat het geen gewoonte wordt. Anders heb je nooit tijd voor ontspanning en veranderd je thuis ook in het volgende kantoor. Je kan daar dan ook niet helemaal tot rust komen. In het meest ideale geval raad ik aan om een lege kamer in huis de bestemming van ‘thuis kantoor’ te geven.

Inventariseer en schaf aan

In deze ruimte kan je dan de boel compleet inrichten voor je werk en als je om 5 uur klaar bent, trek je de deur letterlijk achter je dicht, zonder dat je vervolgens in de spits staat! Ieder kantoor heeft een ruim bureau met een goede stoel nodig. Daarnaast raad ik ook een zakelijke desktop pc aan. Zeker voor thuis werk is dit handig. Je kan het apparaat niet meenemen en deze computers hebben vaak ook meer opslagruimte dan een laptop. Daarnaast zit je sneller rechtop als je op een desktop werkt omdat het scherm vaak hoger gepositioneerd is. Als je wil kan je de desktop koppelen aan je desktop zodat je al je bestanden alsnog bij je hebt als je ergens anders moet werken.

In een kantoor wordt gewerkt

Als laatste de planning. Veel mensen kunnen zelf niet zo goed plannen. Als er niemand ’s ochtends naast je bed staat om je wakker te schreeuwen en je na het ontbijt niet snel ergens heen hoeft, is het makkelijk om te vervallen in ‘weekendgedrag’. Maar juist als je thuis werkt, is het belangrijk om een planning te maken. Je kan gewoon voor jezelf opschrijven wat er af moet en pauzes inplannen. Vervolgens hoef je je hier alleen maar aan te houden. Als je dat doet, kan je ook meer van de vrijheden genieten. Zo kan je andere afspraken alsnog op die tijden inplannen zolang je dit niet te vaak doet en je verder wel bij blijft met je werktaken.

Thuis werken is een droom. Als je weet hoe het moet.

Vorig artikel
Volgend artikel

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws