WonenEen Oase vijverpomp om je tuin helemaal af te maken

Een Oase vijverpomp om je tuin helemaal af te maken

Als je bezig bent om je tuin op te knappen of een vijver hebt dan maakt een vijverpomp Oase deze helemaal af. Een vijverpomp kopen kan bij een tuincentrum of gespecialiseerde online of offline winkels. Het voordeel van een gespecialiseerde webshop is dat je altijd een deskundige medewerker om advies kan vragen als je meer informatie wilt of als je ergens tegenaan loopt. Lees onderstaand artikel goed door voor je een vijverpomp gaat kopen.

Verschillende soorten vijverpompen

Er zijn verschillende soorten vijverpompen waar je uit kan kiezen. Het is belangrijk om hierbij te bedenken hoe groot de vijver is. Een vijverpomp zorgt ervoor dat het vijverwater in beweging blijft en zo de nodige zuurstoftoevoer op gang blijft. Een klassieke vijverpomp Oase heeft een goede reinigingskracht en zorgt ervoor dat grove vuildeeltjes afgevoerd worden naar het filter.

Fonteinpomp

Een fonteinpomp is ideaal als je het water zacht wil laten kabbelen of juist dynamisch wilt laten klateren. Hoe dan ook, bewegend water is iets waar bijna iedereen wel door gefascineerd is. Als je romantisch bent ingesteld dan is een zacht kabbelende bronsteen een goede optie. Als je liever een klaterend spektakel hebt dan is een schuimbron een prima keuze in een moderne omgeving. Ook kan je kiezen voor een grotere fontein, hier hoef je niet eens een vijver voor in je tuin te hebben. Een fontein is ook geweldige decoratie op je terras of balkon. Of je de fontein plaatst in een bak of op kiezelstenen, het is hoe dan ook de blikvanger van je tuin op het moment dat je dit combineert met sfeervolle verlichting. Je weet zeker dat je gasten niet kunnen ophouden met praten over de onvergetelijke zomeravonden in jouw sfeervolle tuin!

Beeklooppomp

Het grote verschil tussen een fonteinpomp, waar het water met een grote kracht omhoog getransporteerd wordt, en een filter of beeklooppomp, is dat deze meer geschikt zijn voor het reinigen van het water. Iedere vijver heeft vele verschillende soorten verontreinigingen, door bladeren, drijvende planten en dieren. Een filter- en beeklooppomp zorgt ervoor dat het water naar het filter getransporteerd wordt en geeft je vijver een beekloop. Kiezen voor de juiste vijverpomp Oase en filter is erg belangrijk om te zorgen dat je beschikt over de beste kwaliteit van je water en om een heldere vijver te behouden. Als je de vijverpomp wil kopen moet je rekening houden met de grootte en diepte van je vijver. Daarnaast is de hoogte en de lengte van de beekloop erg belangrijk om een juiste keuze te maken.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws