WonenEen nieuw jaar, een nieuwe start?

Een nieuw jaar, een nieuwe start?

Het nieuwe jaar is in het vooruitzicht. Naar goede gewoonte maken we met z’n allen ook goede voornemens. De ene stopt met roken, de andere probeert nog eens een dieet. Een nieuw jaar kan immers een nieuwe start betekenen. Misschien verhuis jij in het nieuwe jaar? Of heb je plannen om een nieuwe woonst te zoeken. Maar hoe begin je daar aan?

Een nieuwe woonst of niet?

Je hebt er misschien al eens over nagedacht: een nieuwe woonst. Je vindt de plek waar je nu woont niet langer geschikt. Te klein omdat je aan gezinsuitbreiding hebt gedaan? Of te groot omdat je kinderen het huis uit zijn? Wat de reden ook is van je zoektocht naar een nieuwe woning, je denkt er maar beter grondig over na. Zal je alles zelf verhuizen – eventueel met de hulp van vrienden en familie – of neem je een verhuisbedrijf onder de arm? Eenmaal je bod aanvaard is, kan de grote stap naar je nieuwe woning écht beginnen. Al komt daar heel wat werk en organisatie bij kijken.

Verken de omgeving

Zo is het belangrijk om de buurt te verkennen. Je huis mag nog zo mooi zijn, maar als de buurt niet aangenaam is, zal je er wellicht niet lang wonen. Je kan een praatje maken met je toekomstige buren om de banden aan te halen. Maak een wandeling om te ontdekken waar een school, supermarkt, slager of beenhouwer zich bevindt. Zoek ook eens op wie je kan helpen bij verhuizingen in Gent of Antwerpen. In grootsteden vind je heel wat verhuisfirma’s die op een georganiseerde manier al je spullen van je oude naar je nieuwe plek brengen. Maar ook op het platteland zijn er mensen die je daarbij kunnen helpen.

Zorg voor een goede voorbereiding

Zoals gezegd komt er bij een verhuis heel wat kijken. Het is dan ook geen slecht idee om een planning op te stellen. Zo’n drie maanden op voorhand leg je best een verhuisfirma vast en ga je op zoek naar een opvang of schooltje voor je kinderen. Een maand van te voren kan je je vrienden en familie laten weten wanneer ze verwacht worden om al je spullen te verhuizen. Het is dan ook hét moment om je nieuwe huis grondig te inspecteren en op te meten. Zo weet je of je oude meubels passen in je nieuwe woning of je nog op zoek moet gaan naar nieuw meubilair. Ook de weken die voorafgaan aan de grote verhuisdag moet er veel gebeuren. Ben je bang dat je belangrijke dingen zal vergeten? Zoek dan online naar een verhuischecklist, print die af en hang die in het groot op je koelkast. Zo ben je zeker dat alles in orde is om naar je nieuwe stek te verhuizen.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws