WonenDe beste verf voor je woonkamer vind je hier!

De beste verf voor je woonkamer vind je hier!

Je woonkamer is de ruimte die je het meest gebruikt, daarom is dat ook de plek waar je het snelste op uitgekeken raakt. Na een tijdje is het wel weer eens tijd voor wat nieuws. Als je je woonkamer wil opknappen, dan wil je waarschijnlijk ook je muren opnieuw verven. Allereerst is het dan heel lastig om de perfecte kleur te vinden voor jouw kamer, maar er zijn ook nog eens een heleboel verschillende soorten verf, waardoor je niet altijd weet weke verf het beste is voor de restyling van jouw woonkamer. Gelukkig lees je hier alles over verschillende soorten verf die je kunt gebruiken voor het opknappen van je woonkamer.

Sigma Perfect Matt

De eerste soort verf is de Sigma Perfect Matt, een matte muurverf op waterbasis. De verf is voorzien van de Sigma Smooth Layer Technology, die zorgt voor een strak geheel zonder oneffenheden. Daarnaast is de muurverf ademend en vergeelt hij niet, waardoor je muur lang mooi blijft. Als laatste is deze verf ook goed bestand tegen allerlei soorten vuil en is het schoonmaken ervan makkelijk. Sigma Perfect Matt is een echte muur- en plafondverf. Je zal deze verf dan ook voornamelijk gebruiken voor muren en soms voor het plafond. Ook kun je de verf gebruiken voor verschillende minerale ondergronden, zoals beton, gipsplaten, metselwerk, glasweefsel, glasvlies, stucwerk, schuurwerk, maar ook bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Deze verf is al na een uur stofdroog, maar als je een tweede laag wil aanbrengen, kun je het beste 4 uur wachten.

Sigmapearl Clean Matt

De tweede soort verf is de Sigmapearl Clean Matt. Ook dit is weer een matte, watergedragen muurverf. Hoewel deze verf voornamelijk wordt gebruikt voor muren die regelmatig worden schoongemaakt, zoals ziekenhuizen, scholen en horecagelegenheden, is deze verf ook geschikt voor intensief belaste woonruimtes, zoals de keuken, maar ook de woonkamer. Deze verf is na twee uur stofdroog, maar als je een tweede laag wil aanbrengen kun je het beste 4 tot 6 uur wachten, afhankelijk van de omstandigheden waarin je schildert. Bij een heel lage temperatuur duurt het namelijk langer voor de verf droog is. De Sigmapearl Clean Matt verf kun je gebruiken op minerale ondergronden, dus dezelfde als bij de Sigma Perfect Matt verf.

Vergelijking

Als je je woonkamer wil verven, dan kun je dus bijvoorbeeld Sigma Perfect Matt verf of Sigmapearl Clean Matt verf gebruiken. Deze verfsoorten zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik binnenshuis en geven een mooi mat effect. Het voordeel van de Sigma Perfect Matt is de speciale technology om strepen te voorkomen. De Sigmapearl Clean Matt is juist weer heel handig wanneer de muren van de kamer vaak schoongemaakt worden. Het enige wat je verder nog moet doen is de perfecte kleur vinden voor je kamer.

 

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws