Vakantie & vrije tijdGoed voorbereid op reis gaan doe je zo!

Goed voorbereid op reis gaan doe je zo!

Ervaren reizigers weten als geen ander dat wanneer je reist er heel wat dingen kunnen misgaan. Zo kan je vlucht vertraagd zijn of – erger nog – je kan ze missen, je bagage kan verloren gaan, je kan ziek worden … Redenen genoeg om je happy travel vibes te verliezen en slechtgezind te worden. Probeer je daarom goed voor te bereiden op de dingen waar je wél een invloed op hebt. Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Professioneel gepakte bagage

Ben je een echte globetrotter? Dan heb je wellicht al een systeem ontwikkeld om je bagage – zij het een koffer of een rugzak – efficiënt en snel in te pakken. Je start met het pakken van je basisbenodigdheden zoals kleding, medicatie en verzorgingsproducten. Vergeet ook je nice to haves zoals je tablet, magazines of boeken niet. Wanneer je reist met kinderen, doe je er tevens goed aan speelgoed en enkele spelletjes of leesboekjes mee te nemen. Is het een zakelijke reis? Voorzie dan voldoende business outfits en je laptop. Zo kan je onderweg naar je bestemming al wat werk verrichten. Vergeet ook je essentials zoals oplaadkabels niet!

Informeer je op voorhand

In de aanloop naar je vakantie, is het fijn uit te dokteren wat je allemaal ter plekke gaat doen. Wat zijn de voornaamste bezienswaardigheden? Is het nodig een auto te huren? Welke hotels ga je boeken? Moet je je laten inenten? Heb je een paspoort nodig? Hoe beter je je voorbereidt op zulke dingen, hoe relaxter je op vakantie kan vertrekken.

Kopje koffie of thee

Afhankelijk van waar je verblijft, is er al dan niet koffie aanwezig in de hotelkamer. Maar dat weet je natuurlijk niet altijd op voorhand. Bovendien is de koffie in hotels soms van zo’n inferieure kwaliteit, dat je liever iets anders drinkt. Neem het zekere voor het onzekere en voorzie je eigen koffie. En daarmee bedoelen we niet dat je je eigen koffieapparaat moeten meezeulen tot in Indonesië, wél dat je je eigen pads of capsules voorziet. Wat dacht je van illy capsules of ese pads? Aangezien je niet weet wat voor soort koffiemachine je gaat aantreffen op de hotelkamer, is het het handigst dat je verschillende soorten koffie meeneemt. Eerder een theeliefhebber? Neem dan je eigen zakjes thee mee. Hoe hard de matras van je hotelbed ook mag zijn, je weet dan tenminste al dat het ontwaken een stuk fijner zal zijn met een kopje van je favoriete koffie of thee.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws