Vakantie & vrije tijdNaar de luchthaven reizen zonder problemen

Naar de luchthaven reizen zonder problemen

Staat er een vakantie op de planning? Natuurlijk moet je zorgen dat je op tijd komt, maar waar parkeer je je auto? Zijn er ook alternatieven om van thuis naar de luchthaven raken en waar moet je rekening mee houden? 

Eigen auto

De meeste mensen kiezen ervoor om hun auto op het terrein van de luchthaven te parkeren. Waarom? Het is gewoon makkelijk. Je kunt een parkeerplek zoeken op het terrein bij de terminal. Als je langer dan een paar dagen weggaat, is het vaak voordeliger om te kiezen voor een parkeerplaats buiten de terminal. Er zijn veel parkeerbedrijven in de buurt van de luchthaven die goedkopere parkeerplekken aanbieden. Een beetje zoeken is dus de boodschap! De meeste parkeerbedrijven hebben een shuttle service naar de luchthaven, waardoor je makkelijk naar de terminal reist. Een parking bij Charleroi airport of een parking bij de luchthaven van Deurne? Vanwaar je ook vertrekt, parkeergelegenheid is iets waar je altijd rekening mee moet houden als je met je eigen auto naar de luchthaven gaat. 

Taxi please

Als je niet met je eigen auto naar de luchthaven wilt reizen, kun je ook kiezen voor een taxi of bus. Zeker als je niet te veel bagage moet meenemen, is de bus een goedkope en best fijne oplossing. Eens je meer dan twee koffers hebt, is een bus eerder afgeraden. Dan neem je best een taxi van je huis naar de luchthaven. Eenmaal aangekomen zijn er ook weer veel taxibedrijven in de buurt van de luchthaven die je naar je bestemming kunnen brengen.

Huurauto

Er zijn veel autoverhuurbedrijven die auto’s aanbieden voor luchthavenreizen. Het leuke aan een huurauto? De keuze! Je kunt kiezen uit verschillende soorten auto’s, afhankelijk van je budget en reisbehoeften. Altijd al eens met een Mercedes willen rijden, nu is je kans! Tien koffers mee op reis? Geen probleem: huur dan toch gewoon een minibusje. Helemaal geen zorgen? Je kan ook een chauffeur inhuren, zodat je de auto niet op de luchthaven hoeft te laten staan. Is een chauffeur wat te veel van het goede? Zodra je aan de luchthaven van Zaventem bent, kun je je huurauto parkeren in de parking in Zaventem, erg handig. Je kan zowel korte als lange termijn parkeren. Wat dat in totaal moet kosten? De prijzen variëren van locatie tot locatie, maar als je een beetje opzoekwerk doet, kan je meestal wel goede deals vinden.

Lift

Als je geen auto hebt of als je een goedkopere manier zoekt om naar de luchthaven te gaan kan je eens rondhoren bij familie of vrienden. Je broer, je vriend, je moeder of je buurman, er zijn waarschijnlijk heel wat mensen doe je gewoon gratis naar de luchthaven willen brengen, mits je misschien wat benzine betaalt. Een ander idee? Bestel een Uber in plaats van een taxi en bespaar nog wat extra geld uit dat je kan spenderen op vakantie! 

 

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws