Vakantie & vrije tijdEen stedentrip Reykjavik om nooit te vergeten

Een stedentrip Reykjavik om nooit te vergeten

Reykjavik als vakantiebestemming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De Ijslandse stad is perfect voor de natuurliefhebber. Ontdek nationale parken, vulkanen en misschien wel het Noorderlicht… In de stad zul je bezienswaardigheden bezoeken die je nooit in Nederland nooit zou kunnen meemaken. Voor een echt bijzondere stedentrip moet je in Reykjavik zijn!

De geschiedenis van de stad

Reykjavik is de hoofdstad van Ijsland en is met ruim 120.000 inwoners bij verre de grootste stad in het land. De eerste beschavingen van het land hebben zich hier gevestigd. Over de eeuwen heen is Reykjavik uitgegroeid van een agrarisch landschap tot een echte stad. Er is echter nog veel terug te zien van de boerengemeenschap die lange tijd in de stad hebben gewoond. Zo is er nog veel ruimte overgehouden voor de natuur om zich te kunnen ontplooien.

Reykjavik heeft een relatief kleine omvang, waardoor de meeste bezichtigingen op loopafstand van elkaar liggen. Zo kun je rustig alles bekijken in de hoofdstad en is het niet nodig om je te haasten om op tijd op de volgende locatie aan te komen. Een stedentrip Reykjavik is ideaal voor de mensen die graag de tijd nemen om bezienswaardigheden te ontdekken. 

Dit mag je niet missen op een stedentrip naar Reykjavik!

Klaar voor een stedentrip Reykjavik? Dit zijn de bezienswaardigheden die je absoluut niet moet missen!

Allereerst kun je het Nationaal Park Þingvellir bezoeken voor een mooi dagje uit. De stenen vallei ligt precies op de grens van de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen. Ontdek prachtige watervallen en kom tot rust in de pure natuur. Aan het nationale park grenst de Blue Lagoon, een van de bekendste toeristische plekjes. Na een actieve dag kun je lekker ontspannen in het warme, strakblauwe water in de buitenlucht. 

Een echte avonturier zal helemaal op zijn plek zitten bij een stedentrip Reykjavik. Bezoek bijvoorbeeld de vulkaan Fagradalsfjall. Met een gids ga je op pad die je van alles verteld over vulkanen en hun werking, terwijl je een paar meter verderop de lava zal zien stromen. Een andere natuurwonder dat je op een stedentrip naar Reykjavik kunt ervaren is het Noorderlicht! Omdat de stad zo noordelijk gelegen is heb je zelfs de mogelijkheid om het Poollicht met je eigen ogen te zien! Er worden speciale bustours geregeld waarbij je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te spotten. De prachtige, dansende kleuren in de donkere nacht zijn een zicht om nooit te vergeten.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws