LifestyleDe lekkerste wijnen voor een eerste date

De lekkerste wijnen voor een eerste date

Een eerste date is spannend en leuk. De grote vraag is altijd: wat gaan we doen? Als het weer het toelaat kunt u op een zonnig terras neerstrijken. U kunt samen dineren. Of kies voor een – mogelijk romantische – strandwandeling! Wat jullie ook kiezen, met een goede wijn om jullie te vergezellen, is er sowieso al één element goed. Daarom tippen wij drie mooie wijnen, van lichte frisse rosé wijn tot volle aromatische Chardonnay wijn.

Dineren met Chardonnay

Samen eten is een van de gemakkelijkste maar ook een van de leukste eerste dates. Als u zelf kookt, kies dan voor een luxe zalmmoot of een Aziatisch gerecht bomvol smaak, zoals curry met rijst. En schenk daarbij een volle, fruitige witte wijn. Bijvoorbeeld een op hout gerijpte Chardonnay wijn uit de Central Valley in Californië. Door het warme klimaat met milde winters in deze streek, kunnen de druiven goed rijpen. En dat proeft u! Deze Chardonnays zijn zacht, breed, zitten bomvol fruit en hebben een lange afdronk. Typisch voor Californische Chardonnay zijn exotische smaken van citrus, ananas én de rokerige vanilletonen, afkomstig van de houten vaten waarin de wijn gerijpt is.

Terraswijn pur sang

Kiezen jullie ervoor om elkaar beter te leren kennen in de zon op een terras? Laat u zich dan een mooie rosé inschenken! Deze flonkerende roze wijn helpt u het ultieme zomergevoel te krijgen, en hopelijk ook het ijs te breken. Ga voor een rosé wijn uit Provence. Deze Zuid-Franse streek is beroemd om haar strakdroge, elegante rosé wijnen met prachtig kleur, krokant fruit en kruidigheid. U kunt een rosé prima als aperitief of als borrelwijn drinken, maar als jullie trek krijgen hoeft u niet over te stappen op iets anders. Ga voor een salade of gerecht met vis, en rosé is een uitstekende begeleider.

Strandwandeling met Pinot Grigio

Uitwaaien op het strand en daarna neerploffen in een strandtent, dát is pas een goede eerste date. Al helemaal als de strandtent een goede menukaart heeft, met veel vis en zeevruchten – u bent immers aan de zee – én een goede wijnkaart met frisse witte wijnen. Staat er Pinot Grigio op? Dan is dat zeker een goede keuze. Pinot Grigio wijnen zijn zeer toegankelijk door hun lichte en enorm frisse smaak. De geur van fris fruit als witte perzik, peer en appel stuift u tegemoet als u uw neus in het glas steekt. U drinkt ‘m bij een borrelhapje, salade (Caprese!) of witvis van de gril met citroen. Goed koud is deze wijn het lekkerst.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws