LifestyleAlles in huis met één afstandsbediening besturen

Alles in huis met één afstandsbediening besturen

Lijkt het jou ook super gaaf om alle apparaten in huis op afstand te kunnen bedienen? Dit was jaren geleden nog toekomstmuziek, maar tegenwoordig is dat heel goed mogelijk, en wel met een Domotica systeem. Zo’n systeem verbindt alle apparaten met elkaar, en staat voor volledige ‘home automation’. Een Domotica Systeem is perfect voor mensen die dol zijn op techniek, en het willen gebruiken voor de meest basale handelingen in huis. Het aandoen van het licht bijvoorbeeld, als je net lekker op de bank geploft bent, of het bedienen van de muziek. Dat zijn twee zaken die mensen heel vaak met een Domotica Systeem bedienen, waardoor ze een heuse smart home hebben gecreëerd. Je kunt er echter nog veel meer mee dan dat!

Creëer je eigen smart home met slimme technologie

Natuurlijk kun je een Domotica systeem gebruiken om simpele handelingen niet meer handmatig te hoeven doen, zoals de lampen en de tv aanzetten. Je kunt het echter ook inzetten voor veel ingewikkeldere zaken, zelfs als je zelf (nog) niet thuis bent. De verwarming alvast aanzetten zodat je niet in een koud huis thuiskomt bijvoorbeeld. Daar wordt in een smart home ontzettend veel gebruik van gemaakt, zeker in de winter. Als jij een half uurtje moet rijden vanaf je werk dan kun je dus vlak voordat je in de auto stapt thuis de verwarming aanzetten, waardoor deze al even brandt als jij thuis aankomt.

Of stel in dat de verwarming in de keuken of woonkamer elke ochtend een half uurtje voordat jij opstaat aangaat. Op die manier kom je ’s ochtends nooit in een koude ruimte terecht, en is het altijd behaaglijk als je aan het ontbijten bent. Het scheelt niet eens zoveel stroom, want je brandt hem dan gewoon een half uurtje, en zet hem weer automatisch uit als jij en de rest van je gezin de deur uitlopen.

Licht en muziek automatisch uitzetten

Word jij ook helemaal moe van alle lampen die je kinderen aan laten staan als ze een ruimte verlaten? Dan kun je met een smart home zelf instellen dat ze automatisch uitgaan als een ruimte enkele minuten leeg is. Dit is een hele makkelijke en handige manier om stroom te besparen, want in sommige gevallen blijven lampen urenlang branden zonder dat dat nodig is. Een Domotica systeem is natuurlijk een hele investering, maar doordat je heel slim omgaat met alles wat stroom vraagt kun je er wel in de maandelijkse kosten mee besparen.

Los daarvan is het natuurlijk gewoon ontzettend praktisch om alles automatisch te kunnen bedienen, zelfs als je niet thuis bent. Je kunt allerlei schema’s instellen zodat alles aan en uitgaat op vaste tijden, maar daar natuurlijk ook handmatig wijzigingen in aanbrengen als het op dat moment anders loopt. Met een smart home heb jij de volledige controle over bijna alle apparaten in je huis, en dat levert je ontzettend veel vrijheid en woongemak op!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws