WonenWaarom kies je voor dubbelglas

Waarom kies je voor dubbelglas

Bijna iedere woning heeft tegenwoordig dubbelglas. Dit komt waarschijnlijk door de vele voordelen die het te bieden heeft. Ondanks dit zijn er waarschijnlijk meer soorten dubbel glas dan je denkt. In dit artikel zetten we voor je de voordelen op een rijtje en de verschillen.

Voordelen van dubbel glas

Zoals velen inmiddels wel weten is dubbelglas een duurzame investering in je woning. De voordelen die het oplevert zijn isolatie, waardoor er minder warmte aan je huis ontsnapt. Hierdoor bespaar je weer op energiekosten, aangezien je huis minder opgewarmd dient te worden. Door het besparen op de energiekosten verhoog je gelijktijdig het energielabel van je huis. Hierdoor stijgt je huis in waarde. De isolerende werking van dubbel glas heeft nog een ander voordeel, het gaat namelijk geluidsoverlast tegen. Als je hier veel last van hebt dan kan je het beste kiezen voor dubbelglas met een zo breed mogelijke ruimte tussen de glasplaten. Hoe meer lucht er namelijk tussen zit, hoe minder geluid je hoort. Als je een woning hebt die voor het merendeel uit glas bestaat dan kan je kiezen voor zonwerend dubbel glas. Dit glas houdt het zonlicht meer tegen en zo voorkom je dat je in een broeikas zit. Je ziet geen verschillen met normaal dubbelglas als je hiervoor kiest.

Verschillen in dubbelglas

Zoals hierboven al genoemd kan je kiezen voor zonwerend dubbelglas als je woning uit veel glas bestaat of voor glas met een grotere spouw als je veel last hebt van geluidsoverlast. Over het algemeen moet je kiezen wat voor isolerende ruimte je tussen de glasplaten wilt hebben. Bij normaal dubbel glas zit er lucht tussen de glasplaten, maar bij HR++ zit er een coating op het glas en edelgas in de spouw. De coating reflecteert de warmtestraling waardoor de warmte binnen blijft. De spouw is de ruimte tussen de glasbladen. Bij HR++ is deze gevuld met edelgas en dit zorgt ervoor dat de kou van uiten niet doorgegeven wordt aan de binnenruit en dit geldt ook andersom van binnen naar buiten. Door de coating wordt de warmtestraling van bijvoorbeeld de radiator gereflecteerd en hierdoor blijft het grootste gedeelte in de woning. Door de coating zorg je er voor dat je in de winter profiteert van de warmtestraling van de zon en in de zomer heb je juist minder last van de zonnewarmte. De coating is bijna onzichtbaar. Met HR++ glas heb je het nieuwste op de markt en zorg je voor een nog duurzamere woning door middel van een slimme investering.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws