WonenHet huis omtoveren

Het huis omtoveren

Het kan voorkomen dat het huis waar in wordt gewoond niet helemaal goed meer werkt. Daar moet dan iets aan gebeuren! Er zijn een paar aanpassingen die kunnen worden gedaan aan het huis die het een hele nieuwe look zullen geven.

Nieuwe vloer en nieuwe muren

Het aanleggen van een nieuwe vloer en de kleur op de muren verversen zal binnenshuis de meeste verandering brengen. Vloeren kunnen een iets moeilijker probleem vormen, maar muren kunnen op een makkelijkere manier er compleet anders uitzien: het enige wat nodig is, is verf of behang. Verschillende kleuren muren zullen verschillende werking hebben. Zo kunnen zwarte of donkere muren, in tegenstelling tot populair geloof, er juist voor zorgen dat een kamer er groter uitziet dan dat het is. Het kan dus een kamer compleet omtoveren, zonder er een andere kamer van te maken.

Een dakkapel

Een goede manier om de zolder te veranderen, is door een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel zal zorgen voor meer licht en ruimte op de zolder. Het zal er gelijk heel anders uitzien! De zolder zal meer lichtinval hebben dan normaal bij een scheefstaand dak. Dit zal op zijn beurt weer zorgen voor besparing van energie, omdat het minder noodzakelijk is dat er lampen aan worden gezet. Een andere bonus is dat het plaatsen en hebben van een dakkapel een stijgende woningwaarde zal hebben. Mensen zullen meer willen betalen voor een huis als het (de voordelen van) een dakkapel heeft.

Een schuifpui

De voordelen van een dakkapel kunnen zich ook in de woonkamer voordoen in de vorm van een schuifpui. Een schuifpui zal, net zoals de dakkapel, zorgen voor meer natuurlijk lichtinval in het huis en de woonkamer zal erdoor groter lijken. Het is daarnaast een makkelijke ingang tot het huis. De pui kan ver opengeschoven worden, waardoor er grotere objecten doorheen kunnen gaan. Al deze attributen zullen waarde aan het huis toevoegen, ook net zoals bij een dakkapel. De nadelen van een schuifpui zijn wel dat de verwarming aangepast moet worden, omdat de pui meer lucht door laat gaan dan een deur of raam. Het moet, zeker met jonge kinderen in het huis, vaker schoongemaakt worden dan bijvoorbeeld een raam.

De tuin

Als laatste kan het aanpassen van de tuin een grote verandering brengen aan het huis. De voortuin is vaak het eerste wat mensen zien als zij langskomen. Als de voortuin opgeruimd is en er goed uitziet, zal dit ook beter op het huis slaan dan als de tuin compleet overwoekerd is. Er zijn simpele manieren om een tuin er goed uit te laten zien voor lage kosten en weinig werk. Het zal een grote impact hebben op de gehele look van het huis.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws