FashionVerantwoorde haarproducten: twee aanraders!

Verantwoorde haarproducten: twee aanraders!

Er zijn ontzettend veel verschillende merken op de markt die fijne haarproducten aanbieden. Je komt haast om in de keuze voor shampoo’s, conditioners, fijne oliën en andere verzorgingsproducten voor je haar. Natuurlijk is het belangrijk dat het product doet wat je ervan verwacht, dus daar let je op bij het kopen. Daarnaast wil je ook niet te veel betalen, moet het goed zijn voor je gezondheid en het milieu. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die rekening houden met het milieu, dieren en je eigen gezondheid. Maar welke merken kun je dan het beste kiezen, en waarom?

Testen van haarproducten

Sinds 2013 wordt er in de landen van de Europese Unie geen cosmetica meer op dieren getest. Er zijn een aantal keurmerken voor producten om aan te geven dat ze dus inderdaad niet getest zijn op dieren. ‘Cruelty Free International’, ‘PETA’ en ‘Vegan Society’ zijn keurmerken die dit aangeven. Soms hebben producten niet zo’n keurmerk, omdat het dragen van een keurmerk betaald moet worden. Al met al is het bij het kiezen voor haarproducten belangrijk om te letten op keurmerken en de manier waarop het eindresultaat óf de ingrediënten zijn getest. 

Rituals

Rituals is een zeer populair cosmeticamerk met een uitgebreid assortiment. De producten hebben vaak een ‘Oosterse vibe’, wat ze onderscheid van andere producten. Alle producten van Rituals zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, die niet op dieren getest zijn. In plaats daarvan zijn de producten getest door dermatologen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het goed is voor je huid en haar. De ingrediënten zijn tevens biologisch. Alleen voor de bestanddelen die niet rechtstreeks uit de natuur gehaald kunnen worden zijn alternatieven bedacht. Deze alternatieven zijn nog steeds verantwoord en niet schadelijk voor de gezondheid. De producten van Rituals zijn ook nog eens plasticvrij. In veel producten van andere merken zitten zogenaamde ‘microbeads’, die bijdragen aan de plastic soep in de oceaan. 

Caudalie

Caudalie is een echt milieubewust merk dat op alle manieren wil bijdragen aan een beter klimaat. Niet alleen het haarproduct zelf is goed voor het milieu, maar ook over de verpakkingen is nagedacht. Al het papier is namelijk FSC gecertificeerd, het spawater wordt gerecycled, en voor de tubes wordt ‘bio-based plastic’ gebruikt. Dit laatste betekent dat Caudalie een plastic-alternatief gebruikt dat opgebouwd is uit natuurlijke stoffen, anders dan de typische bestanddelen van plastic. Caudalie maakt gebruik van luxueuze wijn- en druivenextracten. Deze zijn afkomstig uit delen van Frankrijk, zoals bijvoorbeeld Bordeaux en Champagne. Verder gebruikt Caudalie geen parabenen of minerale oliën in haar producten. 

Aanbevolen producten om mee te starten

Ben je al overtuigd van de producten van Caudalie en Rituals? Als je Rituals zou willen uitproberen, is een starterspakketje van bijvoorbeeld ‘Happy Buddha’ een aanrader. Voor vanaf ongeveer 15 tot 20 euro krijg je een luxueus pakket met de meest fijne haarproducten die bijdragen aan een beter klimaat en zorgen voor gezonder haar. Liever iets van Caudalie proberen? Er zijn zachte en verzorgende lotions en mousses voor iets meer dan tien euro per stuk verkrijgbaar. 

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws