FashionWaarom sneakers zo populair zijn

Waarom sneakers zo populair zijn

Sneakers: ooit uitsluitend gebruikt voor trainingen en boodschappen en vandaag een echt fashion item in onze kleerkast. Er is geen enkel kledingstuk zo veelzijdig als de sneaker en voor velen is het een onmisbaar item in de kast. Zelfs bij de meest bekende designers is het mogelijk om het perfecte paar sneakers te vinden om jouw droom look te bereiken. Ongeacht het seizoen en of het nu strak, modieus, klassiek of comfortabel moet zijn: het kan allemaal.

Voordelen

Sneakers zijn fantastisch. Maar waarom is dat zo? Er zijn ontelbaar veel voordelen aan sneakers. Om te beginnen zijn ze enorm comfortabel, waardoor je er gemakkelijk een hele dag op kan lopen. Daarnaast kan je ze dragen in alle weersomstandigheden. Of de zon nu volop schijnt of het pijpenstelen regent: ze kunnen tegen een stootje. Tegenwoordig kan je ze ook dragen op de werkvloer of wanneer je op stap gaat. Vaak kiezen de meeste dan voor neutralere sneakers in het wit of zwart die iets eleganter van vorm zijn. Het maakt niet uit welke gelegenheid, je geraakt er overal mee binnen. Je kan ze heel makkelijk combineren met een jeans, deftige kledij of zelfs een stijlvol jurkje. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Tenslotte zijn sneakers voor alle leeftijden. Of je nu jong of oud bent, de sneaker is voor iedereen.

Evolutie

In de afgelopen eeuwen veranderde de functie en vooral de look van de sneaker aanzienlijk. Van sandalen en riempjes naar tennisschoenen en hoge hakken tot de meest moderne en innovatieve sneakers van vandaag. Je kan ze in alle mogelijke vormen, kleuren en groottes krijgen. Bovendien is er één paar schoenen die een serieuze upgrade bracht in de sneakerwereld: de Balenciaga sneakers! Wat misschien met een lichte aarzeling begon, werd uiteindelijk volledig omarmd door de mode-industrie en groeide uit tot een algemene trend in de mode-industrie. Je kan dus kiezen voor design sneakers om je look helemaal af te maken, of je kan ook bij de basis sneaker blijven zodat je er professioneel en gesofisticeerd uitziet.

Trendsetter

Het Franse merk Balenciaga zet vooral in op opvallende en ultramoderne schoenen. Naast de elegante mannen- en vrouwencollectie, kan je er ook unieke tassen en andere soorten schoenen vinden. Bij de sneakertrends blijven de Balenciaga sneakers echter hoog gewaardeerd en is het vandaag nog steeds een echte must-have. Als jij dus nog geen prachtig paar hebt, dan is het misschien hoog tijd om er eentje aan te schaffen!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws