FashionKies voor Gore-Tex schoenen

Kies voor Gore-Tex schoenen

Bij het produceren van schoenen maken professionals gebruik van een groot aantal materialen. Eén van de materialen die vaak gebruikt wordt, is Gore-Tex. Gore-Tex schoenen zijn echter niet bij iedereen bekend. Hierdoor weten mensen vaak niet wat het inhoudt, welke voordelen eraan zitten en waarop gelet kan worden tijdens de aanschaf. Voordat je nieuwe schoenen koopt is het daarom verstandig om hier verder in te duiken, zodat je de juiste keuze kunt maken. Want welke voordelen kent dit materiaal bijvoorbeeld en waar wordt het voor gebruikt? Onderstaande informatie duikt daarom dieper in het materiaal.

Gore-Tex schoenen ademen

Gore-Tex schoenen zijn gemaakt van een Gore-Tex technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat jouw schoenen helemaal waterdicht zijn en het zit als binnenvoering in de schoenen. Hoewel water jouw schoenen niet in kan, kunnen zweetdruppels wel naar buiten, het materiaal is dus ademend. Jouw zweetvoeten gaan hierdoor vrijwel niet meer voorkomen. In tegenstelling tot bij het dragen van leren schoenen ga je ook een verschil in temperatuur tegenkomen in de schoen. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt bij bergschoenen en wandelschoenen, maar er zijn ook dagelijkse schoenen en werkschoenen die deze voering bevatten.

Het onderhoud bij de schoenen gebeurt zorgvuldig

Om de Gore-Tex schoenen goed te houden moet er goed onderhoud uitgevoerd worden. Dit onderhoud moet er namelijk voor zorgen dat jouw schoenen niet gaan stinken en nog altijd dezelfde eigenschappen behoudt. Zo is er voor ieder materiaal een aparte spray op de markt te vinden. Bekijk altijd de specificaties van een bepaalde spuitbus voordat je deze erop spuit. Zo zorg je ervoor dat de schoenen nog altijd kunnen ademen, maar wel waterdicht zijn vanaf de buitenkant. Je kunt de spray hierdoor wel altijd aanpassen aan de materialen aan de buitenkant van de schoen, terwijl je de binnenkant ook van goede kwaliteit houdt.

Aanpassingen zorgen voor voordelen

Ook kun je nog opletten op bijvoorbeeld de sokken die je erin draagt. Katoenen sokken zorgen er bijvoorbeeld voor dat het membraam van de Gore-Tex schoenen niet meer goed door kan ademen. Als dit het geval is kan je niet profiteren van de voordelen die de schoenen met zich meebrengen. Bekijk daarom altijd of jouw sokken ook kunnen ademen, zodat de juiste combinatie gemaakt wordt en jouw voeten niet gaan zweten. Door overal op te letten en een aanpassing te maken in jouw kledingkast weet je zeker dat je alleen nog maar voordelen behaalt aan de schoenen.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws