WonenZES GOEDE IDEEËN OM BETEKENIS TE GEVEN AAN UW DECORATIE

ZES GOEDE IDEEËN OM BETEKENIS TE GEVEN AAN UW DECORATIE

Betekenis geven aan wat we doen is een fundamentele beweging in de samenleving. Meer genieten, investeren in wederzijdse hulp en solidariteit, de voorwaarden scheppen voor welzijn voor jezelf en voor anderen. Het zijn allemaal manieren om ons meer verbonden te voelen met onze diepste waarden en met de wereld rondom ons. En hoe geven we meer betekenis aan onze binnenhuisarchitectuur?

Betekenis geven is essentieel. Het stelt ons in staat onze waarden te consolideren en uit te dragen, terwijl wij ons positioneren als de mensen in de wereld waarin wij willen leven. Het helpt mee om de mentale gezondheid van mensen te verbeteren, iets wat tijdens corona zeker wel zin heeft!  Wat zinvol is, is dus specifiek voor elke persoon, volgens zijn geschiedenis en zijn levenskeuzes. Alleen de betekenis die ons toebehoort is de betekenis die we moeten aannemen. Gerecycleerde en ecologisch verantwoorde meubelen, weldadige boodschappen op stickers, een gezonde omgeving dankzij planten. Dit zijn enkele van de goede ideeën om betekenis te geven aan iemands decoratie. Maar het is aan eenieder om ze al dan niet te aanvaarden, ze zich eigen te maken en zo nodig andere voor te stellen. Een goede manier om betekenis te geven is het gebruik van decoratie, of het nu een mooi stuk meubilair is of iets simpels als een mooie autosticker.

1 Gerecycleerd en ecologisch verantwoord meubilair

Vintage en recuperatie zijn trendy, dat is goed! Onmiddellijk denken wij aan Emmaüs, rommelmarkten en garageverkopen, die echte Ali-Baba grotten zijn voor hen die willen deelnemen aan een deconsumptiebenadering. Maar er zijn ook veel fabrikanten, zoals Maximum, die meubels en voorwerpen aanbieden die met gerecycleerde materialen zijn vervaardigd.

2 Groene planten

Ik ben er zo aan gehecht dat ik natuurlijk niet zonder groene planten zou kunnen. Naast het ethische aspect, dat kan bij dragen tot het verbeteren van het welzijn, zuiveren sommige de lucht, terwijl andere bekend staan als anti-magnetische golven. Zij kunnen dus zorgen voor een gezondere en meer gastvrije sfeer in huis.

3 Ambachten en kunstvoorwerpen

Ik heb het niet over dure kunstwerken, ook al is het een mogelijkheid. Nee, wat ik u aanbied is handgemaakt keramiek, weefwerk, geblazen glas. Dit zijn allemaal alledaagse voorwerpen die, omdat ze door ambachtslieden of kunstenaars zijn gemaakt, een beetje extra ziel geven. Ze zijn uniek en het resultaat van een intentie en een zorg, gedragen door de hand die ze heeft vervaardigd. De kleine bonus is wanneer je de kans krijgt om de persoon die ze gemaakt heeft te ontmoeten en met hem te praten. Het object heeft dan een geschiedenis die wij kennen.

4 Natuurlijke materialen

Vandaag de dag is dit een van de belangrijkste terreinen van vooruitgang op de weg naar duurzame ontwikkeling: minder plastic, minder synthetische materialen. In plaats daarvan kiezen wij voor natuurlijke en recycleerbare materialen, zoals katoen, linnen, wol, hout, steen, klei. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijker, ze zijn ook bijzonder aangenaam om aan te raken en te gebruiken.

5 Kindertekeningen

Ben ik van het onderwerp af met dit item? Misschien een beetje, maar niet zo veel. Kindertekeningen inlijsten en aan de muur hangen, op een grote vitrine zetten, in een album bewaren zoals een gastenboek, is kinderen een echte plaats geven en hun de mogelijkheid geven de wereld weer te geven zoals zij die zien, zoals zij die zouden willen. Het is de eerste stap om hun wereld van morgen op te bouwen. En in het algemeen hebben ze goede ideeën over hoe we allemaal samen kunnen leven.

6 Stickers

Stickers kunnen een ontzettend mooi, maar ook persoonlijke decoratie zijn voor op iets simpels als een meubilair, deur, of wagen. Een geweldige muursticker van een zelfgemaakte tekst kan een erg diepe impact op je ruimte geven, hierdoor wordt de ruimte een stuk persoonlijker en zal het meer waarde aan jezelf geven. Een mooie en betekenisvolle decoratie hoeft zeker niet duur te zijn!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws