Wonende beste tips om jouw badkamer te renoveren

de beste tips om jouw badkamer te renoveren

De meeste woningen in de randstad zijn afkomstig uit de jaren 70. Hoewel smaak verschilt vindt men over het algemeen het sanitair binnen deze ruimte niet altijd even fraai. Je hebt tijd over en denkt erover na om je badkamer een goed aan te pakken. In dit blog geef ik je de beste tips om jouw badkamer te renoveren.

 

Schoonmaken

Voordat je begint met het renoveren van je badkamer kan je het best beginnen met de ruimte volledig en gronding schoonmaken. Begin bij het badkamermeubilair en eindig met de tegels en muren. Er komt veel stof vrij bij het verbouwen en verf blijft beter zitten wanneer meubels geschuurd worden.

 

Vloeren

Begin altijd wanneer je een badkamer renoveert met het leggen van een nieuwe vloer. De beste vloeren bevatten vloerverwarming systemen. Hiermee blijft de ruimte warm wanneer je de kraan dicht draait. De vloertrend van 2021 zijn grote grijze pvc vloeren. Niet alleen blijven deze tegels lang goed maar ook worden ze niet makkelijk vies. Daarnaast zijn deze tegels ook geluidsdempend. Kijk eens naar een dry-back pvc-vloer. Deze vloeren zijn perfect voor vochtige ruimtes dankzij hun vochtbestendigheid.

 

Hangplanten en lichten

Wanneer je de inrichting van je badkamer drastisch wil veranderen ben je er nog niet met slechts een andere vloer. Een leuke en makkelijke manier om je badkamer op te pimpen is het gebruik van hangplanten en lichten. Deze hangplanten kun je in alle kleuren en maten kopen. Ga je voor een hangplant in een mandje of kies je voor het populaire klimop? Zeker in combinatie met decoratielichtjes van de action creëer in je badkamer de echte premium feeling. Kijk bijvoorbeeld naar ledlichtslingers. Deze zijn erg betaalbaar.

 

De douche

Als je je badkamer renoveert kan je door de douche aan te passen al een groot verschil maken zowel optisch als comfort. Kijk naar een douchegordijn die perfect aansluit op de kleur van de wanden of de kleur van de accessoires. Wanneer je een douchekop uitkiest heb je veel verschillende opties zoals een regenkop of massagestraal.

ben je toevallig ook opzoek naar tips over een auto verkopen? kijk dan hier!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws