LifestyleHoe organiseer je een fotoshoot voor een geboortekaartje

Hoe organiseer je een fotoshoot voor een geboortekaartje

De geboorte van je kindje verdient een prachtig kaartje. Wil je het graag persoonlijk maken en een foto toevoegen? Een fotoshoot is soms een heel gedoe. Wij maken het graag simpel met vijf tips hoe je een toffe (maar kleine) fotoshoot met je pasgeboren baby en/of broers en zusjes maakt.

Keep it simple

Jouw kleine deugnieten of nieuw wonder stelen al sowieso de show. Extra fotoshop skills en veel attributen heb je dus niet nodig. Zet hen gewoon in de kijker. Je kan gepersonaliseerde geboortekaartjes met een foto ook gewoon online bestellen: je kiest een design, voegt enkele foto’s toe en je geboortekaartje ziet er heel professioneel én origineel uit. Over de rest hoef jij ook niet meer na te denken.

Geen professional? Geen nood

Heb je geen professionele camera of studio? Geen probleem. Het belangrijkste bij foto’s is natuurlijk licht en een degelijke camera, zoals die van de nieuwste smartphones. Zorg voor een witte achtergrond en kies een wit dekentje en zo creëer je heel natuurlijke kleuren.

Kies toffe extra’s

Voor attributen hoef je echt niet ver te zoeken: een bellenblaas, kleurrijke ballonnen of kaarsjes, kerstlichtjes, leuke veren, een zacht deken of mooie bloemen zijn perfecte decoratie. Laat broers en zussen dus met een bellenblaas spelen of leg verse pioenrozen rond je kleine snuit. Geloof ons: het zal er supermooi uitzien. En waarom gebruik je je tuin niet als achtergrond? Voor een geboortekaartje voor een meisje vinden wij het tof om een foto tussen rozenblaadjes te nemen en voor een jongen houden we van foto’s onder een boom met wat schaduw.

Spontaniteit is key

Je kinderen of pasgeboren baby kan je niet forceren om vrolijk op de foto te staan. Daarom heb je dus best niet te veel verwachtingen voor je aan de fotoshoot begint. De mooiste foto’s zijn nog steeds spontane foto’s. Heb je erg actieve kinderen of zijn ze een beetje cameraschuw? Laat ze gewoon hun favoriete ding doen: een mooie tekening maken, ravotten in de zon of zwemmen in de zee: het zijn vaak erg mooie foto’s. Als je alles hebt geprobeerd, en je kindjes zijn niet vrolijk of je baby is niet wakker, moet je dat ook gewoon maar aanvaarden. Probeer een andere dag opnieuw en maak je er niet te druk in. Kaartjes met foto’s zijn heel leuk, maar als het niet lukt, kan je ook nog kiezen uit heel veel andere mooie en kleurrijke designs. Waar het echt om draait is jouw kindje vieren, en dat is het enige dat telt.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws