Vakantie & vrije tijd4 fantastische tips om succesvol te werken in het buitenland

4 fantastische tips om succesvol te werken in het buitenland

Een tijdje werken in het buitenland is een leuke ervaring en staat goed op je cv. Je bouwt een internationaal netwerk op, je verbreedt je horizon en leert misschien wel een nieuwe taal. Reden genoeg om het avontuur aan te gaan. Een goede voorbereiding op je reis is belangrijk om met een gerust hart op pad te gaan. Lees hieronder enkele tips om je buitenlandse avontuur zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

De taal leren

Vaak kom je met de Engelse taal heel ver in het buitenland. Toch zullen mensen waarschijnlijk gecharmeerd van je zijn als je hen kunt aanspreken in hun eigen taal. Voordat je naar de desbetreffende bestemming vertrekt is het daarom handig dat je alvast kennisgenomen hebt van de taal die ze daar spreken. Dit hoeft niet te betekenen dat je uren achter elkaar woordjes moet stampen. Het kan helpen om wat boeken, muziek, tv-programma's of films te bekijken en te beluisteren om je alvast onder te dompelen in de taal. Dit is een veel leukere manier om wat woorden en zinnen te leren. Je zult merken dat je al snel veel oppakt en begrijpt.

Documenten regelen en CV vertalen

Voordat je vertrekt is het heel erg belangrijk dat je de benodigde documenten op orde hebt. Hierbij kun je denken aan een visum, identiteitsbewijs, medisch paspoort en noem maar op. Moet je nog solliciteren in het buitenland? In dit geval is het belangrijk om professioneel je CV te laten vertalen door een vertaalbureau. De opleidingsniveaus en benamingen van opleidingen zijn vaak anders in het buitenland. Bij een professioneel vertaalbureau kennen ze vaak de buitenlandse equivalenten van de Nederlandse opleidingen en kunnen ze je goed helpen bij het vertalen van je CV.

Je woning achterlaten

Verblijf je tijdelijk in het buitenland en houd je je woning voorlopig aan? Zorg dan dat je deze goed achterlaat. Berg kostbare spullen goed op, sluit de ramen en deuren goed af, zorg dat je alle stekkers elektrische apparaten uit het stopcontact haalt en laat de mensen om u heen weten dat u weggaat. Het klinkt vanzelfsprekend maar niks is zo vervelend als onderweg erachter komen dat je iets bent vergeten.

Just go for it!

Werken in het buitenland vergt soms veel voorbereiding en brengt een hoop administratieve rompslomp met zich mee. Maar laat je hierdoor niet tegenhouden! Je zult merken dat deze unieke ervaring het allemaal waard is. Geniet van je reis en au revoir, adiós, goodbye of terwijl tot ziens!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws