Vakantie & vrije tijd3 prachtige plekken in Istanbul die nog niet door massatoeristen zijn ontdekt

3 prachtige plekken in Istanbul die nog niet door massatoeristen zijn ontdekt

Istanbul is een ongekend populaire stad in Turkije. Toeristen komen hier normaal gesproken maar al te graag. Als het geen coronatijd is, kunnen er wel een miljoen toeristen geteld worden in Istanbul. Dat is ook absoluut niet gek, want de stad kent ontelbaar veel hot spots en je komt eigenlijk ogen te kort om alles te aanschouwen. Mensen gaan vaak een weekendje naar Istanbul, maar dat is eigenlijk gewoon niet genoeg tijd. Een van de redenen daarvoor is echter dat mensen vaak in de rij staan voor populaire trekpleisters zoals het Topkapi paleis of  de Sultan Ahmet Moskee. Dit zijn dan ook echt geweldige plekken, maar Istanbul kent genoeg onontdekte gebouwen, wijken en barretjes die minstens net zo de moeite waard zijn om te ontdekken. We zetten onze drie favoriete onontdekte plekjes in Istanbul voor je op een rijtje.

De Galata toren

De Galata toren is een bijzonder historische plek. Al is het maar omdat de toren in de Beyoglu-wijk al heel groot cv heeft opgebouwd. Daarmee bedoelen we dat de Galata toren al voor veel verschillende zaken is ingezet. Zo heeft hij dienst gedaan als lichttoren, observatorium, verdedigingstoren en een asiel voor krijgsgevangen. De toren straalt echt historie uit en is absoluut de moeite waard om eens te bekijken, zeker als je je verdiept in de rijke historie van deze 67 meter hoge toren die in 528 gebouwd werd.

Koop een lekker broodje bij de Galatabrug

We blijven nog even in de wijk Beyoglu en in de Galata-sferen. De Galatabrug is namelijk een prachtige plek waar je met een geweldig uitzicht gewoon heerlijk kunt genieten. Er is genoeg te doen bij de Galatabrug, maar het leukste is gewoon gaan zitten en kijken naar het alledaagse leven die de locals daar hebben. Je komt op een gegeven moment ogen te kort. Koop eens een lekker broodje vis, die is daar echt beroemd. Ga op een bankje zitten of wandel rustig langs de brug en je hebt al de dag van je leven.

Geniet van rust op de Prinseneilanden

Vanaf het moment dat je je vliegtickets Istanbul hebt geboekt, weet je dat je een drukke vakantie tegemoet gaat. Maar wist je dat je op de Prinseneilanden, een eilandengroep ten zuiden van Istanbul, heerlijk kunt relaxen en genieten? Hier heb je mooie authentieke barretjes en vooral heel veel ontspanning en rust. Motorvoertuigen zijn hier niet welkom. Je moet dus lopen of fietsen. Dat is geen ramp, want zo groot zijn de eilandjes niet. Wil je in stijl reizen, neem dan een van de vele paardenkoetsen!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws