Zakelijk & werkAan de slag met graven

Aan de slag met graven

Of u nou een klusser bent of niet, af en toe moet iedereen er aan geloven: de grote verbouwing. Dit kan een dakkapel zijn of een extra verdieping. Maar ook een vijver in de tuin of juist een hekwerk rondom uw kantoor. In deze laatste twee gevallen zullen er zeer waarschijnlijk graafwerkzaamheden plaats moeten vinden. Dit mag u echter niet zomaar doen. Voordat u met het machinaal graven begint moet u hier een klic melding van doen. Wat dit precies betekent leest u in deze blog.

Wat is het?

Wanneer u een graafmelding heeft gedaan, zal het Kadaster u informatie geven over de ligging van allerlei kabels en leidingen bij het stuk grond waar u wilt graven. Denk hierbij aan internetkabels of rioleringen. Het kadaster registreert wie welke rechten heeft van al het vastgoed in heel Nederland. Deze informatie wordt verschaft zodat bekent is waar verschillende kabels en leidingen lopen zodat schade door het graven voorkomen kan worden. Dit kan namelijk erg vervelend zijn maar bovendien ook nog eens tot gevaarlijke situaties lijden. Goed om dit te vermijden dus!

Hoe werkt het?

Een klic melding doen kunt u heel eenvoudig online regelen, dit kan al in een minuut gedaan zijn. Het kost u gelukkig dus vrijwel geen moeite! U kunt zowel particulier als zakelijk een melding doen via uw smartphone, tablet of desktop. Als eerste moet u het graafgebied aangeven waarvoor u de klic-melding wilt aanvragen. Dit kunt u doen door een adres in te vullen of door de x en y coördinaten van het gebied door te geven. Ook kunt u het op een kaart selecteren. Het gebied wordt aangegeven in meter bij meter. Als u doorgaat naar de volgende stap kunt u de begin en einddatum van de werkzaamheden invullen. De begindatum moet minimaal 3 tot maximaal 20 werkdagen zijn na het insturen van de melding. Dit is nodig voor de geldigheid. De einddatum mag een schatting zijn. Deze datum heeft ook niks te maken met de geldigheid. Bovendien kunt u in deze stap de soort(en) werkzaamheden selecteren. Online staat een hele lijst waaruit u maximaal 6 soorten kunt selecteren zoals hovenierswerkzaamheden, vijver graven of bestratingswerk. Daarnaast wordt u gevraagd naar huisaansluiting. Dit zijn tekeningen van kabels en/of leidingen die naar uw huis toelopen. Deze kunnen geleverd worden door uw netbeheerder, maar deze zijn niet verplicht om alle aansluitschetsen te leveren. Hierna vult u nog uw gegevens in, betaalt u en in 95% van de gevallen wordt uw aanvraag binnen 1 werkdag geleverd!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Vorig artikel
Volgend artikel

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws