FashionEen late leerling

Een late leerling

Weinig ambitieus

Ik ben nooit zo een geweldige schoolganger geweest. Het begon al als kind . Achterin de klas zat ik flink wat weg te dromen en lette ik nauwelijks op. Precies op de momenten dat de leraar het echt vervelend begon te vinden luisterde ik weer even en zo fietste ik altijd soepel door de lessen door. Het is niet dat ik het niet snapte, in tegendeel juist, het was allemaal wat makkelijk en ik haakte daarom snel af. Ook op de middelbare ging het niet altijd even lekker. Ik had gewoon geen enkele motivatie voor huiswerk. Dat is natuurlijk vrij cruciaal voor goede cijfers, maar hoe hard mijn ouders er ook aan trokken, ik was niet vooruit te branden. Echter was ik hier wederom slim genoeg om mezelf net door de havo heen te krijgen zonder dat ik er ooit een vinger voor uit hoefde te steken. Tot grote ergenis van leraren en ouders, want ik had waarschijnlijk makkelijk naar de universiteit gekund als ik gewoon door was gegaan voor mijn vwo. Maar ik had er allemaal geen zin in, vond school onzin en zonde van mijn tijd. Ik ging liever meteen aan het werk, en zo geschiedde. Een tijdje in de horeca, een tijdje in kantoorbanen, veel afwisseling en weinig kansen voor groei. Mijn ouders hadden onderhand vrede met het feit dat ik nooit zo een goede carriere zou hebben als zij hadden gehad, maar ik wel gelukkig was.

Opleiding

Zo ging het een jaartje of 10 door, maar sinds een paar maanden begon het echt een beetje te kriebelen. Ik voelde me in mijn baan weinig uitgedaagd en wou meer. Ik werk onderhand in een IT-bedrijf en heb het gevoel dat er veel meer in zit dan ik er uit haal, maar ben deze keer wél bereid om mijn best te doen dit eruit te halen, en dat is een hele nieuwe voor mij. Gelukkig ziet mijn baas in mij ook potentie. We hebben het hier een tijdje over gehad en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het een goed idee is dat ik wat opleidingen ga doen zodat ik in een goede consultantrol kan groeien. De persoonlijkheid lijk ik te hebben, maar nu de skills nog. Ik ben daarom begonnen met een Scrum master training en een Agile training, beide opleidingen waarvan we verwachten dat ik er enorm mee ga groeien. En hopelijk kan ik daarna eindelijk carrièrestappen gaan maken. Mijn ouders zullen trots zijn!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws