Zakelijk & werkContainerverhuur in Tilburg

Containerverhuur in Tilburg

Ben jij op zoek naar een containerverhuur, maar zit jij nog te twijfelen? In dit artikel lees je alles over een container huren Tilburg. Zo weet jij of je moeten kiezen voor een bouwcontainer of een rolcontainer. Bouwcontainers worden vaak gebruikt voor bouw, hout en tuinafval. Dit kan gemakkelijk door particulieren als bedrijven gehuurd worden. De inhoud van de containers zijn ook veel groter dan de rolcontainers. Rolcontainers zijn meer geschikt voor restafval en papier & karton. Rolcontainers worden voornamelijk gehuurd door bedrijven, scholen en overige organisaties. De inhoud van bouwcontainers bestaan uit 3m3 tot en met 10m3 en die van rolcontainers bestaan uit 240 tot en met 1100 liter. Dat is een enorme verschil.

Verschillende afval

Het is belangrijk om vooraf goed te bepalen wat voor klus je gaat uitvoeren. Als je eenmaal weet wat voor werkzaamheden je uit gaat voeren kan je ook bepalen wat voor afval er vrij komt. Dit is belangrijk tijdens een container huren Tilburg, want het containerverhuur bedrijf hanteert verschillende tarieven voor de soorten afval. Zo is er bouw- en sloopafval, dit houdt in dat het samengesteld is van karton, kunststof, plastic, gips en hout. Deze soort afval wordt zoals de naam het al zegt, gebruikt in de bouw sector. Schoon puin is een ander afvalsoort die bestaat uit verschillende soorten materialen zoals: steen, natuursteen, beton, metselwerk. Wel moet er rekening gehouden worden met dat dakgrind hier niet in geplaatst mag worden. Houtafval is een bekendere afvalsoort, dit heeft namelijk betrekking tot alle houtafval. Denk hierbij aan balken, planken, geverfd bouw en sloophout. Tuinafval heeft weer betrekking tot tuinpalen, schuttingen, bielzen etc. Zo bestaat er ook een container voor tuin-en plantsoenafval. Dit heeft betrekking tot de boomstammen, takken, struiken of planten. Verder is er nog grondafval, dit heeft betrekking tot schoongrond. Denk hierbij aan de aarde, klei of zand. Het is daarom aangeraden om erg goed te lezen wat voor soorten afval je in de container mag gooien.

Dakafval

Er zijn nog meer afvalsoorten om met een containerverhuur bedrijf rekening mee te houden. Zo kan je een container huren Tilburg voor dakafval. Dit is een samenstelling van diverse soorten afval. Houdt er wel rekening mee dat er geen gevaarlijke stoffen als asbest in de container gegooid kan worden. Doe je dit wel kan je een flinke boete riskeren. In deze container mag je dan ook alleen afval zoals dakleer, dakgrind, teerhoudend en bitumen afval plaatsen.

Online advies

Heb jij na het lezen van dit artikel nog enkele vraagtekens? Dat is wel te begrijpen na al deze informatie. Dan wordt het aangeraden om online te oriënteren naar containerverhuur bedrijven, die online advies geven. Zo is er bijvoorbeeld een keuzemenu, waar je de soort klus kan kiezen. Vervolgens kan je eenvoudig het afvalsoort met de desgewenste formaat kiezen om zo een container te huren in Tilburg.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws