NieuwsEen ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Soms heb je van die dagen dat álles mis lijkt te gaan. Je laat je drinken vallen over je gloednieuwe tapijt, stoot je teen, kan je favoriete shirt nergens vinden en als laatste kers op de taart valt dan ook nog eens je telefoon op de grond, met als gevolg een enorme barst in het scherm. Dit soort ongelukjes gebeuren altijd opgestapeld, vlak na elkaar, op dezelfde druilerige dag, in plaats van dat ze zich rustig over het jaar verspreiden. Hierdoor word het al snel te veel en lijkt het alsof je hele wereld instort. Ondanks dat het misschien niet al te grote dingen zijn, kan het toch vervelend uitkomen als je een nieuwe telefoon moet kopen en je zit financieel net krap, of als je door te morsen je nieuwe witte broek verpest die toch wel veel geld kostte en niet meer te redden valt. Iedereen heeft zulke dagen, maar de kunst is om er niet teveel in te blijven hangen. We geven daarvoor hier de beste tips.

Laat je niet meeslepen

Het belangrijkste is natuurlijk om het in perspectief te plaatsen. Ondanks dat iets misschien een langer effect heeft dan een ongelukje zou moeten hebben, met name als het komt omdat je gewoon even iets dom deed of struikelde, probeer niet te snel te gaan doemdenken. De wereld vergaat niet, de wereld is niet tegen je, het gebeurt iedereen wel eens; en ondanks de slechte timing, kom je er zeker weer bovenop. Als je dit goed oefent kun je er straks misschien zelfs wel om lachen. Zolang je mindset goed is, kunnen kleine dingen je ook minder snel raken, dus eigenlijk bescherm je jezelf op deze manier ook van nóg zo'n slechte dag.

Denk ik oplossingen

Ook al is het op zulke momenten vaak het makkelijkst om jezelf gewoon even zielig te vinden en alles op te geven, probeer juist snel en praktisch te reageren. Is je telefoon nat geworden? Het liefst wil je meteen instorten, maar je moet juist snel handelen zodat de schade meevalt. Is je macbook ermee gestopt en heeft die een reparatie nodig, en kom je daarachter net op een dag dat alles al niet meezat en je iets belangrijks af moest maken? Als je snel actie onderneemt, kun je het probleem sneller oplossen. Een macbook reparatie Amsterdam is zo gebeurd, en ook op veel andere plaatsen zijn vele reparateurs binnen handbereik om jouw probleem snel op te lossen. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws