WonenDe voordelen van een coworking space als kleine zelfstandige

De voordelen van een coworking space als kleine zelfstandige

Heb jij je eigen bedrijfje of heb je net een start-up uit de grond gestampt? Dan heb je al kunnen proeven van wat dat is, zo je eigen baas zijn. Je werkt vast heel hard om je bedrijf te doen groeien, maar dat doe je wel vanwaar je wilt en wanneer je dat wilt. Wist je dat het ook heel fijn kan zijn om als kleine zelfstandige een plekje te huren in een coworking space? Daar zijn verschillende redenen voor, wij sommen de belangrijkste graag even voor je op!

Kostenbesparing

Een van de belangrijkste voordelen van het werken in een coworking space is dat dit vaak veel goedkoper is dan het huren van een eigen kantoorruimte. In een coworking space deel je de kosten van de faciliteiten, zoals internet, elektriciteit en koffie, met andere huurders. Dit kan vooral gunstig zijn voor wanneer je een kleine zelfstandige bent zonder een al te groot budget. Bovendien hoef je dan zelf geen eigen bureauruimte in te richten en hoef je dus geen nieuwe bureaustoel te kopen of ander kantoormateriaal aan te schaffen. 

Flexibiliteit

Coworking spaces bieden vaak verschillende abonnementen mogelijkheden, zoals dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse toegang tot de coworking space. Dit betekent dat je de flexibiliteit hebt om te kiezen wanneer je werkt en hoe lang je blijft. Dit kan vooral handig zijn voor kleine zelfstandigen die niet altijd op dezelfde locatie werken of die regelmatig vanuit huis werken. Zo kan je ook perfect eens testen of een coworking space wel echt iets voor jou is, vooraleer je een abonnement neemt voor een langere periode. 

Netwerkmogelijkheden

In een coworking space heb je de kans om andere kleine zelfstandigen en freelancers te ontmoeten en contacten te leggen. Dit kan niet alleen leiden tot nieuwe zakelijke kansen, maar ook tot een gevoel van gemeenschap en ondersteuning. Coworking spaces organiseren vaak ook evenementen en workshops, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om te netwerken en andere ondernemers te leren kennen. Het is fijn om met mensen samen te werken die dezelfde ondernemersdrang hebben als jij en om ‘s middags bijvoorbeeld samen te kunnen lunchen en te praten over het ondernemerschap. 

Professionele omgeving

Werken in een coworking space biedt een professionele omgeving om te werken, zonder dat je een eigen kantoor nodig hebt. Dit kan vooral belangrijk zijn als je regelmatig klanten ontmoet of als je behoefte hebt aan een rustige en professionele omgeving om te werken. In veel coworking spaces kun je bovendien kiezen welk plekje je inneemt en is er een ruime keuze aan hoekbureaus, kleine vergaderzalen, open bureauruimtes en meer. 

Inspiratie en motivatie 

Werken in een coworking space kan erg inspirerend en motiverend zijn. Je werkt omringd door andere professionals die ook hard werken en streven naar succes. Dit kan een stimulerende omgeving zijn om te werken en kan je helpen om gemotiveerd te blijven.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws