WonenBaden in allerlei soorten en maten

Baden in allerlei soorten en maten

Wil je een bad kopen voor je badkamer? Dan heb je een ruime keuze. Je kunt baden kopen in allerlei soorten en maten. Van standaard ligbaden tot hoekbaden en van vrijstaande baden tot zitbaden. In deze blog kom je meer te weten over al deze soorten baden.

Welke baden zijn er?

Je kunt kiezen voor zes verschillende baden. Hier staan ze op een rij:

 1. Standaard ligbad: Rechthoekig bad, dat vastzit aan de muur, waarin je kunt liggen.
 2. Hoekbad: Bad, dat in een hoek van de badkamer is geplaatst.
 3. Half vrijstaand bad: Het bad wordt tegen de wand geplaatst, aan één of twee zijden. De andere zijden staan los van de muur.
 4. Vrijstaand bad: Het bad staat geheel los van de muur. Een vrijstaand bad is ín. Wil je mee met de trend? Kies dan voor een vrijstaand bad.
 5. Zitbad: Dit is een minibad, waarin je niet kunt liggen, maar wel in kunt zitten.
 6. Whirlpool bad: Ook wel een bubbelbad genoemd. Je kunt dit type bad voorzien van bubbels, waarin je heerlijk kunt ontspannen. 
   

Standaard ligbaden

De meeste mensen kiezen voor standaard ligbaden, omdat dit baden zijn die zowel betaalbaar als comfortabel zijn (je kunt er languit in liggen). Als je kiest voor een standaard ligbad dan heb je ruime keuze. Hieruit moet je gaan kiezen:

 • Materiaal: de meeste standaard ligbaden zijn gemaakt van acryl, maar je kunt ook kiezen voor een ligbad van quaryl.
 • Afmeting: Hoe groot je het standaard ligbad wilt hebben, hangt af van de ruimte die je hebt en van jouw lengte. Een bad van 170×75 centimeter is geschikt voor een klein mens. Een groot mens heeft een bad nodig van 190×90 centimeter. Je kunt ook voor een andere afmeting kiezen.
 • Vorm: Je hebt rechthoekige, ronde, ovaalvormige en asymmetrische standaard ligbaden. Niet alleen de buitenkant van een bad heeft een bepaalde vorm, ook de binnenkant heeft een vorm. De vorm van de buitenkant en binnenkant kan hetzelfde zijn, maar ook van elkaar verschillen.
 • Merk: Er zijn A-merken ligbaden en huismerk ligbaden verkrijgbaar. Uiteraard betaal je voor een A-merk meer dan voor een huismerk, hoewel de kwaliteit van een huismerk ook prima is.
 • Toebehoren: Bij standaard ligbaden hoort ook een badafvoer, badpoten en een kraan.
 • Douchegedeelte: Je kunt kiezen voor een standaard ligbad met of zonder douchegedeelte. Welk type je kiest hangt af van of er in je badkamer naast een ligbad ook plek is voor een aparte douche. 

Hoekbaden

Heb je niet zoveel plek in je badkamer? Dan kun je kiezen voor een hoekbad. Met hoekbaden bespaar je in ruimte; je hebt er geen complete wand voor nodig, maar slechts een hoek van de badkamer. Wat zijn de mogelijkheden van hoekbaden?

 • Je hebt hoekbaden in allerlei afmetingen: Populaire afmetingen zijn 170×75 centimeter en 160×90 centimeter. Kies je voor een groter bad? Dan kun je er met twee personen in zitten.
 • Hoekbaden waarin je kunt douchen: Wil je niet alleen badderen in je hoekbad, maar ook douchen? Dan kies je voor een hoekbad met douchegedeelte. Meestal kies je voor dit type bad als je geen ruimte hebt in je badkamer voor een aparte douche.
 • Hoekbaden met whirlpool: Je kunt kiezen voor een hoekbad, waarin je kunt bubbelen, oftewel een hoekbad met whirlpool.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws