NieuwsWat drinken we deze kerst?

Wat drinken we deze kerst?

December staat bekend als een dure maand, maar het is daarnaast ook een maand vol gezelligheid. Van sinterklaas, tot kerst en oud en nieuw. In deze maand zie je vrienden en familie waarschijnlijk wat vaker dan normaal. Bij deze bijeenkomsten wordt vaak ook wat alcohol gedronken. In de kroeg wordt vaak bier of wijn gedronken, vooral omdat het wat goedkoper is. Gelukkig kan je thuis wel wat luxere drankjes drinken zonder dat het hoog oploopt in de kosten. Maar welk drankje kies je voor zo’n gelegenheid? Tegenwoordig zijn Gin-tonics razend populair. In elke bar vind je verschillende soorten Gin Tonics op de menukaart staan. Organiseer jij het feestje? Dan zit je met Gin-tonic sowieso goed.

Welke gin kies je? 

Een standaard Gin-tonic is niet voor iedereen weggelegd, doordat hij heel bitter van smaak is. Als je niet erg van de zoete drankjes bent, is de kans groot dat je dit drankje wel lekker zult vinden. Een gin die erg lekker is de Monkey 47. Deze gin heeft een zeer uitgesproken smaak. De smaak van jeneverbessen is zeer nadrukkelijk aanwezig in combinatie met kruiden, peper en een vleugje Citrussmaak. Voor de lekkerste gin tonic is het aan te raden om de Monkey 47 Gin te mixen met Fentimans Tonic, deze heeft een ietwat kruidige afdronk. Het kruidige van de gin is erg lekker in combinatie met uitgesproken smaak van de tonic. Mocht je even geen Fentimans Tonic kunnen vinden? Geen probleem, de Monkey 47 gin is namelijk ook goed te combineren met andere tonics. Doe het drankje in een mooie Gin bokaal en voeg er wat ijs aan toe. Je kan het drankje nog smaakvoller en feestelijker maken door er wat komkommer of limoen aan toe te voegen. Als finishing touch voeg je nog een rietje toe en jouw feestelijke drankje is af.

Roze G&T

Zoals net al werd benoemd zijn Gin-tonics over het algemeen erg bitter van smaak. Gelukkig bestaan er meerdere soorten gin. Een daarvan is de roze gin. De roze gin wordt gemaakt van frambozen en roden bessen, of van aardbeien. Is een normale Gin Tonic te bitter voor je? Probeer dan een roze Gin Tonic. Een roze gin gemaakt van aardbeien is een stuk frisser en zoeter. Je kan hier normale tonic aan toevoegen, deze combinatie is erg lekker. Wanneer dit nog steeds te bitter is kan je deze tonic ook vervangen voor roze tonic, deze is wat zoeter. Ook dit drankje kan je helemaal naar wens op smaak brengen. Aardbeien of frambozen geven wat extra smaak en het ziet er ook nog eens leuk uit.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws