NieuwsHoe organiseer je een kinderfeestje online

Hoe organiseer je een kinderfeestje online

Kinderfeestjes staan alom bekend om hun gezelligheid, vrolijkheid en natuurlijk de leuke activiteiten. Kinderen kijken vaak al weken van tevoren uit naar de dag van hun feestje. En natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je kind nog altijd in de belangstelling staat op zijn of haar verjaardag, maar hoe organiseer je een kinderfeestje in tijden van Corona? Geen zorgen, er zijn inmiddels voldoende mogelijkheden en oplossingen om er toch een ontzettend leuke dag van te maken. En met deze drie tips organiseer je snel en zonder al teveel moeite, een gezellig online kinderfeestje. Volledig Corona-proof, maar minstens nét zo leuk!

Het versturen van de uitnodigingen

Zorg ervoor dat je alle kinderen op tijd uitnodigt voor het feestje. Dit betekent minimaal twee weken van tevoren. Zorg er ook voor dat er een duidelijke datum en tijdstip op het kaartje te lezen is. En geef aan waar op het internet het kinderfeestje plaatsvind. Denk bijvoorbeeld aan een Zoom of Skype gesprek. Door dit op tijd aan te geven, hebben ouders de tijd om eventueel nieuwe programma's nog te installeren. Geen zorgen, je hebt geen laptop nodig om een zo'n gesprek te starten. Een tablet of mobiele telefoon is voldoende. Zorg er overigens wel voor dat tijdens het gesprek alle webcams en microfoons aanstaan, zodat alle kinderen elkaar kunnen horen en zien.

Ga op zoek naar activiteiten

Een kinderfeestje is natuurlijk geen kinderfeestje zonder spelletjes en activiteiten. Online kun je bijvoorbeeld een quiz organiseren, of je kunt het professioneler aanpakken. Want er zijn bedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het organiseren van de beste verjaardagsfeestjes. Ook in tijden van Corona. Zij weten precies welke spelletjes het leukste zijn om te doen, en kunnen deze activiteiten ook gemakkelijk aanpassen op de leeftijd van het kind. Daarnaast zorgen zij ook voor een gezellige sfeer waarin ieder kind de kans krijgt om mee te doen aan het spel. De perfecte oplossing wanneer je zelf niet goed weet wat je moet doen, of graag hulp wilt.

De lekkernijen

Oké. De uitnodigingen zijn verstuurd, en de spelletjes en activiteiten zijn geregeld. Dus wat missen we nu nog? Snoepgoed natuurlijk! Kinderfeestjes staan immers bekend om hun vele lekkernijen en zoetigheden. Daarom is het een goed idee om van tevoren kistjes of tasjes te vullen met lekkers en snoepgoed. Denk bijvoorbeeld aan lollies, cakejes, spekjes of kleine zakjes chips. Deze kun je vervolgens rond brengen, zodat iedereen hetzelfde snoepgoed heeft tijdens het kinderfeestje. Niet alleen kun je er op deze manier voor zorgen dat geen enkel kind zich buitengesloten voelt, maar je creeërt op deze manier ook de volledige ervaring van een kinderfeestje. Zo kun jij bijvoorbeeld aangeven wanneer de kinderen iets mogen opeten. Meer heb je niet nodig voor het ultieme kinderfeestje. Maar dan online.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws