NieuwsKopen of verkopen van bitcoins?

Kopen of verkopen van bitcoins?

Toen je voor het eerst hoorde over Bitcoin, was je misschien sceptisch. Hoe kan een digitale munt zo'n grote waarde krijgen? In de werkelijkheid ging het nooit om Bitcoin als munt maar is het een investeringsvehikel geworden. Zoals met alle beleggingsobjecten, wordt de Bitcoin koers bepaald door de vraag en het aanbod. Op platformen zoals Satos is het zelfs voor particulieren mogelijk: Bitcoin kopen en verkopen. Je kunt je voorstellen wat het gemak van kopen en verkopen met de prijs van Bitcoin doet. Het werkt op dezelfde manier als traditionele valuta's, maar in plaats van te worden gedrukt door een overheid, wordt het gegenereerd door middel van complexe wiskundige algoritmen. Er is geen centrale bank zoals de Amerikaanse dollar of de Euro, en transacties worden digitaal geregistreerd. Transacties worden beveiligd door middel van de blockchain en het hele proces vindt zonder menselijke tussenkomst plaats.

Een korte geschiedenis van Bitcoin

Als je kijkt naar de achtergrond van deze ongelooflijke valuta, vraag je je misschien af ​​hoe het zo snel tot zo'n hoge waarde gekomen kan zijn. Toen de virtuele valuta voor het eerst werd gelanceerd had deze nog niet een officiële prijs omdat deze niet werd ingewisseld. Maar toen de eerste platformen, zoals Satos, begonnen te verschijnen, groeide de prijs snel. Aanvankelijk was de prijs van bitcoin laag, en werd het nog niet zo gemonitord zoals traditionele aandelen. Sindsdien is de Bitcoin koers keihard gestegen, van minder dan een paar dollar tot meer tienduizenden dollars per Bitcoin. Er zijn mensen schatrijk mee geworden.

Volatiliteit

Als je kijkt naar de koers van Bitcoin, zie je dat deze tijdens deze waardestijging altijd zeer volatiel is geweest. Er zijn verschillende ontwikkelingen geweest die een grote rol hebben gespeeld bij het op en neer gaan van de Bitcoin prijs. Omdat de prijs zo sterk fluctueerde, vragen veel mensen zich af waarom ze in Bitcoin zouden moeten investeren. Dit komt omdat ze bang zijn dat de prijs zal crashen. Ze zijn bang dat ze hun volledige investering kunnen verliezen, dit komt mede doordat de waarde al aanzienlijk is gestegen. De vraag is dus: wanneer stap je in? Als de prijs omlaag gaat, is er de angst dat het niets meer waard wordt. Maar als het stijgt gaat het zo snel dat je wellicht alweer te laat bent om echt geld op je investering te pakken. Dan is er nog de vraag of cryptomunten ooit het systeem gaan vervangen van traditionele creditcards en bankoverschrijvingen zoals die tegenwoordig worden gebruikt. Wanneer crypto als populair betaalmiddel beschikbaar wordt, zal de prijs enorm kunnen stijgen.

Veel keuze in crypto munten

Na de Bitcoin zijn er nog tal van crypro munten uitgebracht. De ene succesvoller dan de andere. Voorlopig is het enige dat je kunt doen, je gezond verstand gebruiken en je best doen om te bepalen welke valuta je het meeste voordeel geeft in termen van waardestijging. Hoewel veel handelaren bang zijn voor in de volatiliteit tussen de koop en verkoop van Bitcoin, kunt je ook deze gelegenheid gebruiken om korte trades te doen en juist te profiteren van de sterke stijgingen en dalingen. De keuze is aan jou!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws