LifestyleAlles wat je moet weten over de iPhone 13

Alles wat je moet weten over de iPhone 13

De nieuwe iPhone komt er al snel weer aan. Deze nieuwe telefoon van Apple is de iPhone 13 en is een vervolg op de iPhone 12 van vorig jaar. Naar verwachting heeft deze telefoon veel verbeteringen ten opzichte van de vorige modellen. De voornaamste veranderingen zullen waarschijnlijk zitten in de camera, het scherm en het design van de telefoons. Hieronder lees je meer over deze nieuwe modellen en wat je ervan kunt verwachten.

Verbeterde camera

De iPhone 13 zal een veel grotere sensor krijgen in de camera. Dit betekent dus dat de foto’s een stuk mooier en scherper zullen zijn. De iPhones hiervoor hadden al een hele goede camera, maar dit keer zal de camera dus nóg beter worden. Pro en Pro Max versies van de nieuwe iPhone zullen ook een verbeterde groothoeklens krijgen. Dit is nog niet het geval bij de goedkopere modellen.

Het beeldscherm van de iPhone 13

De schermen van de nieuwe iPhones zullen ook een stuk beter zijn. Voor het eerst zal de verversingssnelheid van de beeldschermen omhoog gaan. Van 60 Hz naar wel 120 Hz, een verdubbeling dus. Mensen die een monitor hebben van 120 Hz weten hoe groot het verschil aanvoelt. Het beeld oogt veel vloeiender en lijkt sneller te reageren. Dus is dus een flinke verbetering over de oudere iPhones.

Overige veranderingen

Een veel voorkomende klacht bij de iPhone 12 was de batterijduur. Deze viel namelijk erg tegen voor veel mensen. Bij de iPhone 13 zal dit echter geen probleem meer zijn. Er zit namelijk een grotere batterij in dit toestel. Ook de verbinding met het internet zal een stuk sneller zijn voor mensen die 5G gebruiken. Deze functie is er namelijk ook op vooruit gegaan. De iPhone 13 zal er ook anders uit gaan zien dan vorige modellen van Apple. Na jaren van ronde hoeken en zachte randen, gaat Apple weer terug naar een strak, rechthoekig design. Dit is natuurlijk niet perse een verbetering, dat ligt aan wat je zelf het mooist vindt.

Wanneer kun je de iPhone 13 kopen?

Naar verwachting zal de iPhone uitkomen in september. Vorig jaar brak Apple met de voorgaande verschijningsdatums, door de iPhone 12 in oktober pas uit te brengen. Dit jaar zal dit waarschijnlijk niet gebeuren. De iPhone 13 zal dus waarschijnlijk uitkomen in september en kort daarna in de winkels verschijnen. Zo niet, dan zal het slechts een paar weken later zijn, ergens in oktober.

De prijs van de iPhone 13 is ook nog niet bekend. Waarschijnlijk zal de prijs aan het begin even hoog zijn als die van de iPhone 12 vorig jaar. Het standaard model zal dan rond de 900 euro zijn, wil je de iPhone 13 kopen als los toestel. Hiernaast is er dan nog een mini-versie die iets goedkoper is. De Pro en Pro Max modellen zijn altijd wel wat prijziger, namelijk zo’n 200 of 300 euro duurder.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws