LifestyleDuurzame verpakkingsalternatieven

Duurzame verpakkingsalternatieven

De verpakking is een van de belangrijkste onderdelen van een product. Het is het eerste wat mensen zien en het kan de beslissende factor zijn bij het al dan niet kopen van een product. Verpakkingen zijn niet alleen voor producten, maar ook voor diensten. Wil je een dienst een goede eerste indruk geven, dan moet de verpakking net zo belangrijk zijn als de dienst zelf.

Verpakking zonder plastic

De verpakking van een product kan van verschillende materialen zijn gemaakt. Het is het beste om materialen te gebruiken die biologisch afbreekbaar en herbruikbaar zijn. De reden hiervoor is dat het materiaal uiteindelijk zal vergaan en het op een andere manier kan worden gebruikt, zoals composteren. Verpakking met plastic: Plastic is tegenwoordig een van de meest populaire materialen die in verpakkingen worden gebruikt. Plastic heeft veel voordelen ten opzichte van andere verpakkingsmaterialen, zoals lichtgewicht en zeer veelzijdig. Kunststof kan in elke vorm of maat worden gegoten om in elk product te passen.

Echter is plastic niet meer van deze tijd en zullen we toch over moeten stappen op duurzame verpakkingen en milieuvriendelijkere alternatieven.

Plastic vrije bakjes voor afhaalmaaltijden

In dit artikel is een goed voorbeeld van hoe verpakkingen kunnen worden gebruikt om een ​​product milieuvriendelijker te maken, zijn de trays voor afhaalmaaltijden. Plastic is in Europa verbannen uit alle afhaalverpakkingen en deze nieuwe trays zijn een geweldig alternatief voor plastic. Ze zijn gemaakt van papier en zijn ontworpen om in dezelfde leveringsdozen te passen als plastic dozen, wat betekent dat ze geen extra kosten voor ondernemers met zich meebrengen.

Bamboo als duurzaam verpakkingsmateriaal

Bamboe is een gras dat snel groeit en een groot wortelstelsel heeft. Een bamboeplant kan in 24 uur tot 3 voet groeien. Bamboe is ook een van de meest duurzame hulpbronnen op aarde. Het kan worden gekweekt zonder pesticiden of meststoffen en het heeft niet veel water nodig om te groeien. Zodra de bamboeplant sterft, zal deze in de grond uiteenvallen en geen afval achterlaten. Bamboeverpakkingen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook visueel aantrekkelijk. Bamboeverpakkingen zien er natuurlijk en biologisch uit, waardoor het een uitstekende keuze is voor milieuvriendelijke producten.

Brabo verpakking

Brabo verpakking maakt zeer unieke verpakkingen voor onderandere een restaurant. In plaats van de gebruikelijke bruine papieren tassen of witte lunchboxen, heeft het restaurant ervoor gekozen hun eten te verpakken in wat lijkt op een boek. Om dit type verpakking te gebruiken is erg leuk, omdat het creatief is en je kunt pronken met je product zonder te laten zien wat erin zit. De verpakking heeft ook een heel mooi ontwerp, met het logo erop en het kleurenschema is erg aantrekkelijk. Het ziet eruit als iets dat je zou zien in een cadeauwinkel in tegenstelling tot een echt restaurant.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws