LifestyleZo maak jij thuiswerken draaglijker

Zo maak jij thuiswerken draaglijker

Thuiswerken: het is al geruime tijd de norm voor velen onder ons en het ziet ernaar uit dat dit in de toekomst deel zal blijven uitmaken van onze manier van werken. We ontdekten inmiddels heel wat voordelen: we verliezen minder tijd met het pendelen van en naar het werk, kunnen een last-minute boodschap doen als dat nodig is en kunnen meer tijd doorbrengen met onze huisgenoten.

Maar tegelijk kwamen er ook een aantal moeilijkheden bovendrijven. De grens tussen ons werk- en privéleven vervaagde, we hebben meer nood aan verandering en krijgen steeds vaker te maken met een gebrek aan focus. Niet onbelangrijk dus om even terug naar de basis te gaan en enkele goede gewoonten opnieuw aan te leren om ook in de toekomst productief te blijven.

Behoud je vaste routine

Door in je vertrouwde omgeving zowel comfortabel als productief te moeten zijn, is het moeilijk om goede routines te blijven volhouden. Het is o zo verleidelijk om nog enkele extra minuutjes te snoozen als je binnen het kwartier toch achter je laptop zit, en we blijven zo graag toch gewoon in onze pyjama of huispak om aan de slag te gaan. Het is gemakkelijker en maakt thuiswerken aangenamer, maar we hebben er op lange termijn helaas geen baat bij.

Op tijd opstaan, een vaste ochtendroutine creëren en je klaarmaken alsof je naar kantoor zou vertrekken, geeft ons brein het signaal dat het tijd is om in het werk te vliegen. Hallo productiviteit!

Ontspan op tijd

Hoewel je uiteraard verondersteld wordt om op vaste momenten te werken, is het voor je productiviteit minstens even belangrijk om af en toe afstand te nemen van je werkplek en te ontspannen. Verwijder jezelf hiervoor regelmatig vanuit jouw thuiswerkplek om je zinnen volledig op iets anders te zetten.

Je kunt een toegewijd plekje in je huis creëren dat maar één doel heeft: tot rust komen terwijl jij even niet aan werk denkt. Richt deze ruimte handig in, bijvoorbeeld met een koffie- of theehoekje waar je te allen tijde je favoriete drankje kunt halen. Verwen jezelf (en je huisgenoten) met de beste koffie’s en installeer een multifunctioneel koffiemachine waarmee zowel thee- als koffieliefhebbers blij mee zijn. Tegenwoordig zijn er heel wat machines die compatibel zijn met zowel illy capsules, Dolce Gusto capsules als andere merken, bestaan er machines die ijskoffies zetten én kun je met sommige machines ook jouw favoriete kopje thee zetten. Zo is er voor elk wat wils. Zet er nog een ultra-comfortabele stoel bij en je bent vertrokken voor een rustgevende pauze met je favoriete drankje in de hand.

Hoewel je het ongetwijfeld enorm naar je zin zult hebben in je comfortabele hoekje, is op tijd naar buiten gaan voor een frisse neus en voldoende beweging hierop de perfecte aanvulling. Na deze ontspannende pauze kun je er terug volledig tegenaan!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws