LifestyleWat moet ik doen als ik slachtoffer ben van diefstal?

Wat moet ik doen als ik slachtoffer ben van diefstal?

Nederland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch komt diefstal nog vaak voor. Je loopt ineens op straat en voelt dat je je telefoon niet meer op zakt hebt. Deze is plotseling gestolen. Je wilt je huis binnen treden maar ineens zijn je sleutels weg. Of misschien kom je thuis na een avond stappen en zie je ineens dat bij je is ingebroken en een aantal waardevolle spullen zijn gestolen. Maar wat moet je doen als je slachtoffer bent van diefstal? Hier worden een aantal gevallen van diefstal besproken en wordt uitgelegd wat je moet doen in deze gevallen.

Aangifte doen na diefstal

Het eerste wat je moet doen als je slachtoffer bent van diefstal is aangifte doen bij de politie. De politie kan dan meteen stappen ondernemen om de dader op te sporen. Als je aangifte doet dan kan je ook makkelijker de schade vergoed krijgen van de verzekering. Je kunt online of via de telefoon aangifte doen of je kunt langsgaan bij het politiebureau om aangifte te doen. Verder is het ook mogelijk om emotionele hulp te krijgen na diefstal.

Sleutel gestolen

Als je sleutels zijn gestolen dan is ook de eerste stap om de politie in te schakelen en aangifte te doen. Het kan namelijk zo zijn dat ze zijn gevonden en ingeleverd bij de gemeente. Je kan de schade dan vergoed krijgen door de verzekering. Schakel een slotenmaker in, bijvoorbeeld Slotenprobleem Kwijt, om je slot binnen 24 uur te vervangen en je een nieuwe sleutel te regelen. Dit probleem moet direct opgelosd worden voordat er kan worden ingebroken.

Telefoon gestolen

Als je telefoon wordt gestolen kunnen belangrijke gegevens in de handen van iemand anders komen. Als je een iPhone hebt kan je de app ‘Find My iPhone’ gebruiken om je telefoon te traceren. Log in op de iPhone website op de computer zodat je hem kunt opsporen of wissen of vergrendelen op afstand. Je kunt ook makkelijk je telefoon van afstand blokkeren. Als je Android telefoon is gestolen dan kun je inloggen met je Google account op de laptop dat gekoppeld is aan je smartphone. Je kunt dan ook traceren waar je telefoon te vinden is en je telefoon op afstand vergrendelen of wissen. Je kunt je telefoon bellen om de daders aan de telefoon te krijgen en vervolgens je telefoon terugvragen. De kans dat wordt opgenomen is natuurlijk erg klein. Je moet bij een gestolen telefoon ook direct aangifte doen.

Ben je slachtoffer van diefstal? Volg dan direct bovenstaande stappen.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws