Hoe kies je een mooi kraam cadeau?

Als je op kraamvisite gaat neem je natuurlijk ook één of meer cadeautjes mee. Al snel kom je dan uit bij een standaard cadeautje als een gipsafdruk set voor de voetjes of handjes. Of een setje hydrofiel doeken, want wees eerlijk, daar kun je er nooit genoeg van hebben! Een cadeaubon doet het ook altijd erg goed, maar je kunt ook voor een prachtig origineel kraamcadeau zoals geboorte tegeltjes gaan die de kersverse ouders niet snel aan de kant zullen leggen. Of zoek je een ander cadeau dat een prachtige plek in huis zal krijgen? Lees dan verder. 

Tips voor de mooiste cadeaus

Hieronder staan een paar mooie, originele cadeaus om cadeau te geven aan kersverse ouders.

  • Kies voor een gepersonaliseerd baby cadeau met de naam van de baby erop geborduurd of gedrukt. En dan niet het zoveelste dekentje met naam, maar ga eens voor een gave badjas, stoere rugzak of leuke slaapzak.
  • Kleding als rompertjes of setjes zijn ook leuk om cadeau te geven, maar zorg er dan wel voor dat je de smaak van de ouders kent of koop iets neutraals of uniseks. Dat is altijd goed.
  • Laat een geboorte tegel bedrukken met bijvoorbeeld het geboortekaartje. Zeker weten dat die een prachtige plek zal krijgen.
  • Koop ook een klein cadeautje voor de grote broer of zus, zo hebben zij ook het gevoel dat ze er toe doen en niet vergeten worden.

Babyshower of kraamfeest?

Mijlpaal kaarten en invulboeken zijn vooral leuk om te geven bij de babyshower aangezien de ouders er vrij snel na de geboorte al mee aan de slag kunnen gaan. Kun je helaas niet bij de babyshower of het kraamfeest aanwezig zijn? Dan kun je ook een brievenbus cadeau versturen. Hier zit vaak een rompertje en een knuffeltje of speenkoord in. Maar er is genoeg variatie, dus voor ieder wat wils.
Tip: Stem met je vriendengroep af (als je een babyshower organiseert) wie wat koopt voor de kleine baby. Zo kom je niet voor onverwachte verassingen te staan als blijkt dat meerdere mensen hetzelfde cadeau hebben gekocht.

Niet vergeten: cadeau voor de kersverse mama

En omdat de kersverse mama ook een mooi cadeau verdient, omdat ze zo hard gewerkt heeft, vind je hieronder een aantal tips voor de pas bevallen mama.

  • Een mooi boek over het moederschap kan eigenlijk niet ontbreken. Als nieuwe mama is het eerste jaar natuurlijk hartstikke spannend, en dan is het altijd fijn om daar wat over te kunnen lezen en te weten dat je echt niet de enige bent die zich soms zorgen maakt om niets.
  • Wat ook zeker zal zorgen voor een blije mama is een heerlijke portie zelf gekookt eten wat alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. De ouders hebben wel even iets anders aan hun hoofd dan koken.
  • Een lekkere douchegel en shampoo, zodat mama ook even kan genieten van een welverdiende me-time.

More from author

Gerelateerde blogs

Recente blogs

Duurzame verpakkingsalternatieven

De verpakking is een van de belangrijkste onderdelen van een product. Het is het eerste wat mensen zien en het kan de beslissende factor...

De coolste teambuilding bestemmingen in België

België is een klein land in Europa, maar heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, eten en bestemmingen. Als u op zoek...

Alles wat je moet weten over de iPhone 13

De nieuwe iPhone komt er al snel weer aan. Deze nieuwe telefoon van Apple is de iPhone 13 en is een vervolg op de...

Gratis updates ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief