Zakelijk & werkWat je moet hebben om een verkeersregelaar te worden

Wat je moet hebben om een verkeersregelaar te worden

Wil je verkeersleider worden? In dit artikel delen we je de tips over hoe je een verkeersregelaar kunt worden en aan de slag kunt op bouwplaatsen in Nederland of daarbuiten. Hoewel verkeersleiding voor zowel mannen als vrouwen is, is er de afgelopen jaren een toename van vrouwelijke verkeersleiders. Dit is geweldig voor vrouwen, omdat er een stereotype is dat alle arbeiders en tradities die op een bouwplaats werken mannelijk moeten zijn. Dit is één sector voor de vrouwen om te winnen en zich meer te laten zien!

Als je overweegt om te gaan solliciteren als verkeersregelaar, zijn er een paar zaken die je moet hebben voordat je solliciteert. Hieronder leggen we een aantal van de meest belangrijke zaken uit.

Persoonlijke beschermende uitrusting

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn vereist op elke bouwplaats en omvat als verkeersleider het volgende:

• Oordoppen: oordopjes om trommelvliezen te beschermen tegen wegwerkzaamheden of zware machines die kunnen worden gebruikt in de buurt van waar de verkeersleider op een bouwplaats werkt.

• Veiligheidshelm: op alle bouwplaatsen is een veiligheidshelm of veiligheidshelm verplicht, dit wordt bepaald door een risicobeoordeling die ter plaatse wordt uitgevoerd door de bouwtoezichthouder. Een hoed met een brede rand met een fluorescerende band of een hoed voor een legionair kan ook worden gedragen wanneer de zon erg sterk is. Dit werkt als bescherming, waardoor je niet kunt turen en en voorkomt dat je geen tegemoetkomend verkeer kunt zien, wat een groot gevaar is voor verkeersleiders op bouwplaatsen.

• Stalen neuslaarzen: laarzen moeten van staal zijn, dit is een basisvereiste op elke bouwplaats.

• Zonnebrandcrème: zonnebrandcrème is een andere vereiste voor alle verkeersregelaars om uit eigen beweging te dragen om ervoor te zorgen dat ze zich tijdens het werken ter plaatse niet verbranden. Sommige bouwplaatsen kunnen dit aan alle arbeiders leveren, maar het is altijd een goed idee om er zelf een te hebben, zodat je er niet rood uitziet

• Beschermende bril: goede oogbescherming beschermt de ogen tegen felle zon en eventuele gevaren op de werkplek. Deze moet voldoen aan bepaalde nationale normen en de ogen beschermen tegen verschillende gevaren. Voor verkeersregelaars moet een zonnebril gepolariseerd zijn om de ogen tegen de zon te beschermen en ervoor te zorgen dat de verkeersregelaars bij sterk zonlicht volledig zicht hebben.

 

Apparatuur van verkeersregelaars

• Stop & Slow Bat: Dit is een dubbelzijdig draagbaar bord met aan de ene kant de tekst 'Stop' en aan de andere kant de tekst 'SLOW'. Deze moeten altijd schoon en in goede staat zijn om tegemoetkomend verkeer ertoe aan te zetten te stoppen of te vertragen.

• Hoeden / Kegels: Deze worden gebruikt om bestuurders en voetgangers te waarschuwen voor gevaarlijke gebieden op of nabij bouwplaatsen. Deze zijn essentieel voor verkeersleiders om ervoor te zorgen dat alle voetgangers en chauffeurs volledig zicht hebben wanneer ze obstakels of omleidingen in de buurt van bouwplaatsen naderen.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws