Zakelijk & werkHighlights van je eigen zaak

Highlights van je eigen zaak

Een eigen onderneming is niet niks. In mijn geval ben ik een ICT helpdesk aan huis service gestart, al enkele jaren geleden. Er zijn natuurlijk veel ups en downs waar je als startend bedrijfje door heen gaat. Je bent onlosmakelijk verbonden met je bedrijfje. Dat betekent dat je als ondernemer door veel ellende kan gaan als het slecht gaat met je zaakje, maar je aan de andere kant veel intenser kan genieten van de mooie dingen. De kleine overwinngen. Daarin neem ik jullie mee in deze blog.

De naam gaat leven

Het duurt even voor je een treffende naam hebt voor je zaakje. Maar als je die eenmaal hebt, en je je hebt ingeschreven bij de KVK, dan is het echt van jou. Op het moment dat een zakenpartner voor het eerst de naam van jouw kersverse bedrijf uitspreekt is dat toch wel even een kippenvel momentje. Hetzelfde gebeurde op het moment dat ik mijn brief, geadresseerd aan mijn bedrijfje, ontving. De vele brieven en mails die volgen zullen nooit eenzelfde effect creëren.

Reclame

Ook een magisch moment: je eerste advertentie voorbij zien komen. Natuurlijk moet je daarvoor al wel een treffend ontwerp hebben en een goed logo. Zo'n advertentie maken is de voorpret. Ik deed het samen met een vriend die thuis is in grafisch ontwerp. En als je je advertentie dan eenmaal gedrukt en wel in een blad ziet staan, kan je dag niet meer stuk. In mijn geval was dat in een lokaal blad. Het was een simpele advertentie, maar ik kreeg er veel leuke reacties op uit mijn omgeving. Natuurlijk heb ik het fragmentje uitgeknipt en zal ik die met trots bewaren.

Eigen auto

Bij een eigen bedrijfje hoort natuurlijk ook een eigen auto. Er komt een moment dat je zaken goed genoeg lopen dat je best een goede investering kan doen in een auto. Ik zocht naar een stoere uitstraling, maar toch veel ruimte voor het gezin. En natuurlijk van genoeg luxe voorzien. Een wagen waar ik met een gerust hart bij de klant mee zou kunnen aankomen, zonder te pronken met een merk als BMW of Audi. Na veel zoeken en vragen naar advies, kwam ik uiteindelijk uit bij een volvo v60 occassion. Hij lijkt alle sterke punten van zijn voorgangers te combineren. Door de auto met het logo van mijn bedrijfje te bestickeren voelt het ook echt als een auto van de zaak, waar ik met trots in rijd!

Het zijn vaak de kleine dingen die bijblijven. Vergeet daar niet van te genieten!

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws