WonenTijd voor een grote schoonmaak

Tijd voor een grote schoonmaak

De schoonmaak, een klus waar je ontzettend tegenop kunt zien. Veel mensen zien schoonmaken dan ook niet als een prettig tijdverdrijf maar een noodzakelijk kwaad. Misschien komt dat je wel bekend voor. Vaak komen de meeste mensen dan ook niet verder dan de basis schoonmaakwerkzaamheden. Zonde, want een schoon huis heeft zoveel voordelen! Een schoon huis is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar ook voor rust in het hoofd. Het is dus de hoogste tijd voor een grote schoonmaak. Zet de schoonmaakspullen maar klaar en stroop je mouwen maar op, want we gaan eraan beginnen.

De grote schoonmaak

Van oudsher maakten mensen hun huis minimaal één keer per jaar grondig schoon. Dit werd ook wel de voorjaarsschoonmaak genoemd. In principe maakt het niet uit wanneer je de grote schoonmaak inplant. Het is wel belangrijk om minimaal eens per jaar de boel eens lekker op te frissen en schoonmaaktaken op te pakken die je normaal door de dagelijkse hectiek vergeet. Denk bij ‘vergeten’ schoonmaaktaken aan kastjes die vanbinnen moeten worden gesopt, deuren die schoongemaakt moeten worden en voegen in de badkamer en de wc die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Vergeet daarnaast niet de gordijnen en vitrages te wassen en de matrassen buiten te laten luchten.

Ramen wassen

De ramen schoonmaken is ook een taak die er vaak bij inschiet. Toch is het zo fijn als je weer lekker naar buiten kunt kijken zonder dat je zicht belemmerd wordt door vieze regendruppels en vogelpoep. Ramen wassen is daarnaast ook meer dan alleen het glaswerk schoonmaken. Voor mooie schone ramen is het ook belangrijk dat je de kozijnen meeneemt. Wanneer je de kozijnen niet meeneemt, dan loop je de kans dat de viezigheid die op de kozijnen zit zich tijdens een regenbui verplaatst naar je ramen. Dan kun je weer opnieuw beginnen en dat is natuurlijk zonde van je tijd. Tot slot is het erg belangrijk om voor het juiste werkmateriaal te kiezen. Zorg voor een goed sopje, een schone spons en een stevige trekker.

Koffiezetapparaat ontkalken

Ook het koffiezetapparaat ontkalken is een klus die er vaak bij inschiet. Zonde, want het is voor zowel je eigen gezondheid, als het koffiezetapparaat belangrijk dat je dit regelmatig doet. Het maakt niet uit welk koffiezetapparaat je hebt, alle koffiezetapparaten moeten regelmatig worden ontkalkt. Wanneer je een Senseo hebt, moet je ook de Senseo ontkalken. Er zit namelijk kalk in ons water en daarom vormt er kalkaanslag in het Senseo apparaat. De kalkaanslag verspreidt zich naar het waterreservoir en naar de leidingen en alle andere onderdelen van het Senseo-apparaat. Het gevolg is dat de koffie een stuk minder lekker smaakt maar ook minder warm is.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws