Wonen5 tips voor een voor een coole tienerkamer

5 tips voor een voor een coole tienerkamer

Wanneer de middelbare school voor de deur staat, begint het bij veel tieners te kriebelen om hun kinderkamer een coole make-over te geven en er hun eigen, gezellige plek van te maken. Is dat herkenbaar? Lees dan snel verder! Je kamer is dan ook als je persoonlijke fort, je eigen kleine wereld waar je kunt relaxen, chillen en jezelf zijn. Hier zijn vijf supertoffe en makkelijke manieren om je tienerkamer een upgrade te geven!

Veel kleur

Laten we eerlijk zijn, niets zegt 'cool' zoals een prachtig kleurenpalet. Kies kleuren die passen bij je stijl, of het nu levendig turquoise is of gedurfd zwart en wit. Schilder een accentmuur in je favoriete tint, of ga voor kleurrijke kussens voor op je eenpersoonsbed, dekens en gordijnen. Kleur maakt alles meteen levendiger en leuker!

Foto’s en herinneringen

Om van jouw nieuwe kamer echt jouw persoonlijke plekje te maken is het leuk om foto’s en herinneringen aan de muren te hangen. Print je favoriete foto's uit en maak een collage boven je bed of bureau. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan omringd te worden door herinneringen aan leuke momenten met vrienden en familie? Polaroids, kaartjes en souvenirs kunnen ook een coole en unieke decoratie zijn!

Gezelligheid en warmte

In een tienerkamer is het belangrijk dat er een gezellige sfeer hangt. Kies daarom een paar warme, gezellige lampjes uit als decoratie en zorg ook voor een paar zachte items zoals een wollig tapijt, mooie kussens en knusse lakens. Zeker in de wintermaanden is het leuk om je terug te kunnen trekken in je tienerkamer en er een boek te lezen of een serie te kijken. Zorg dus ook voor een warm bed met een goede pocketvering matras en een dikke dons met mooie lakens. 

DIY decoratie

Ben je een beetje creatief? Waarom maak je je decoratie niet zelf? Van zelfgemaakte schilderijen tot gepersonaliseerde kussenslopen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt zelfs oude meubels opknappen voor unieke meubelstukken op je tienerkamer. Het is niet alleen leuk om te doen, maar het geeft je kamer ook een persoonlijke touch die je in geen enkele winkel kunt kopen!

Slimme opbergoplossingen

Een opgeruimde kamer oogt niet alleen mooier, maar zo moet je ook minder vaak zoeken naar je spullen! Investeer daarom in handige opslagoplossingen zoals opbergboxen onder je bed of drijvende planken aan de muur. Zo blijft er meer ruimte over om te bewegen en heb je minder kans om over al die rommel te struikelen.

 

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws