Zakelijk & werkNitril of latex handschoenen nemen?

Nitril of latex handschoenen nemen?

Nitril handschoenen zijn een alternatief voor goede latex handschoenen. Deze handschoenen bieden meer beweeglijkheid en weerstand dankzij hun buitenkant van nitril en superieure vocht- en vetwerende eigenschappen. Nitril is een synthetisch rubber dat veel voordelen heeft ten opzichte van zijn tegenhanger, de latex handschoen die van natuurlijk rubber gemaakt is. Dit komt doordat Nitril handschoenen latexvrij zijn, waardoor ze comfortabel en prettig zijn voor mensen met een latexallergie.

De eigenschappen van Nitril handschoenen

Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch materiaal. De buitenkant van de handschoenen is een semi-doorschijnend materiaal dat vlekbestendig is en kan eventueel worden gekleurd om bij bedrijfskleding of bij de gewenste toepassing te passen. De meeste goedkope Nitril handschoenen hebben een elastische rand die het gebruik van handschoenen zo comfortabel mogelijk maakt en die ook een grotere beweeglijkheid en bescherming biedt.

Waarvoor latex handschoenen gebruiken?

Latexhandschoenen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, waaronder chemische, biologische, medische, industriële, cosmetische en voedselveiligheidstoepassingen. Een van de meest populaire toepassingen van latexhandschoenen is in medische omgevingen, omdat ze veel comfort, en beweeglijkheid bieden en een hogere perforatieweerstand hebben. Dit biedt veiligheid bij het werken met patiënten om bijvoorbeeld open wonden te behandelen. Dit beschermt zowel de patiënt als de verpleger. Je moet er niet aan denken waar we zonder deze handige beschermmiddelen zouden zijn.

Waterdichte werkhandschoenen

Waterdichte werkhandschoenen bieden de beste combinatie van comfort, perforatieweerstand, beweeglijkheid en comfort en hebben de voorkeur van zowel professionele werkmannen als klussers. In tegenstelling tot de Nitril handschoenen worden ze doorgaans gebruikt bij zware toepassingen die handschoenen vereisen om je handen niet te beschadigen. Nitrilhandschoenen bieden een slechte perforatieweerstand en zouden snel scheuren in deze omstandigheden. Waterdichte werkhandschoenen zijn onmisbaar bij vrijwel iedere klus. Bovendien kunnen ze vaker dan eenmaal gebruikt worden.

Makkelijk aantrekken met gepoederde handschoenen

Poedervrije handschoenen hebben in de voedselindustrie de voorkeur voorkeur boven gepoederde handschoenen. Het poeder kan namelijk tijdens het werk los komen en daardoor in eten belanden. Ook voor sommige medische ingrepen is een ongepoederde handschoen het beste. Toch zijn gepoederde handschoenen zeer comfortabel en bieden hetzelfde niveau van bescherming en comfort. Daarnaast zijn ze vele malen makkelijker aan en uit te trekken en houdt het poeder zweet vast. Het is dus maar net welke handeling je met de handschoenen gaat uitvoeren, waarop je kunt baseren wat de beste keuze is. Ga je voor het eerst handschoenen kopen? Kies dan voor meerdere opties. Zowel Latex als Nitril en zowel gepoederd als ongepoederde handschoenen. Zo kun je ze proberen en kijken wat jou voorkeur heeft. Ga je klussen? Dan is de werkhandschoen je enige keuze. De andere types zullen snel scheuren en bieden niet die zware bescherming. Kies altijd de maat handschoen die bij jou past, zo voorkom je dat ze afglijden terwijl je aan t werk bent. Als het op handschoenen aankomt is het comfort net zo belangrijk als bij normale schoenen.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws