LifestyleZo ben je klaar voor de winter

Zo ben je klaar voor de winter

De winter is begonnen. Sommige mensen zijn er gek op en hopen op sneeuw. Anderen voelen zich humeurig door de lange donkerde dagen. Lees hier hoe jij je goed kunt voorbereiden op de winter.

Mentaal winterklaar

Sommige mensen voelen zich somber tijdens de winter. Er zijn ook mensen die last hebben van een winterdepressie. Een tekort aan vitamine D kan een van de oorzaken hiervan zijn of klachten verergeren. Als je elke dag minimaal 15 minuten buiten bent terwijl er zonlicht is kan je lichaam voldoende vitamine D aanmaken uit zonlicht. Een klein deel van je vitamine D behoefte haalt je lichaam uit voeding, maar het meeste haalt je lichaam uit zonlicht. Je lichaam kan alleen zonlicht opnemen als je buiten komt met een onbedekt gezicht en onbedekte handen. Lukt dit je niet? Dan heb je een vitamine D supplement van 10 microgram per dag nodig. Dit is ook het geval als je wel voldoende buitenkomt, maar een getinte huid hebt, ouder bent dan 70 jaar of zwanger bent. Mensen met een winterdepressie kunnen ook baat hebben bij lichttherapie.

Huis winterklaar

Je huis kan je winterklaar maken door te zorgen dat zoveel mogelijk warmte binnen kan blijven. Hier is ten eerste een goed werkende verwarming voor nodig. Laat je verwarming daarom regelmatig checken. Je wilt echt niet midden in de kou zitten met een defecte verwarming. Je kunt extra warmte binnenhouden door verduisterende gordijnen op maat te kiezen of ga voor lamellen als raamdecoratie. Zet je raamdecoratie helemaal open als er zonlicht is en sluit ze als het zonlicht weg is. Zo krijg je zoveel mogelijk warmte in je huis en gaat er zo min mogelijke warmte weg.

Auto winterklaar

Laat je auto goed checken voor de winter met een kleine of grote beurt. Je wilt geen pech met je auto hebben tijdens een koude winterse dag. Laat ook je zomerbanden verwisselen voor winterbanden. Heb je een scooter? Ook deze kan je winterklaar laten maken met een speciale winterbeurt.

Warme kleding

Naast die warme verwarming heb je ook warme kleding nodig om je warm te houden. Zorg ervoor dat je minimaal 4 warme truien hebt. Zijn je benen snel koud? Dan kan je een thermolegging onder je broek dragen. Ook een warme winterjas is belangrijk. Laat je niet te veel leiden door het uiterlijk van de jas, maar laat je keuze afhangen of de jas echt warm genoeg is.

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws