LifestyleHoe we steeds meer op de kwaliteit van koffie zijn gaan letten

Hoe we steeds meer op de kwaliteit van koffie zijn gaan letten

Je zou kunnen stellen dat mensen in het algemeen steeds kritischer worden. Dat zij steeds beter weten wat zij willen, en niet schromen dit hardop uit te spreken. Dit is duidelijk terug te zien in tal van aspecten in de samenleving, maar ook als het om wat we eten en drinken gaat. We weten steeds beter wat we lekker vinden, en kiezen er ook steeds vaker voor om alleen nog te eten en drinken waar we écht van genieten. De mogelijkheden die we op dit gebied krijgen worden steeds groter, net als de keuze in de supermarkt en in de horeca, dus waarom zou je nog genoegen nemen met minder dan perfectie?

Alleen het beste is goed genoeg

Dat we als mens steeds kritischer worden, is niet alleen maar leuk en fijn. Het maakt de wereld niet altijd vriendelijker, de verhoudingen niet altijd beter en de sfeer soms gespannen. Toch is het niet verkeerd om wat kritischer in het leven te staan, en hoge eisen te stellen. Zeker als het gaat om zaken waar men zelf invloed op heeft, en niet altijd op anderen.

Zo geldt dat we best kritisch mogen zijn op wat we eten en drinken. Op verschillende manieren. Het is goed om niet alles maar gedachteloos in de mond te stoppen, maar na te denken over de herkomst van de functie ervan. Voedingsmiddelen zijn er in eerste instantie om mensen te voeden, de naam zegt het al. Het is dus belangrijk om kritisch te kijken naar wat we eten en drinken, en of we ons hiermee van alle benodigde voedingsstoffen voorzien. Daarnaast is ook de herkomst iets waar we best kritisch naar mogen kijken. Waar komt onze voeding vandaan, in welke omstandigheden is het geproduceerd? Tenslotte speelt ook onze smaak uiteraard een belangrijke rol. Want wat we eten en drinken moet niet alleen verantwoord zijn, het moet ons het liefst ook goed smaken en van de kwaliteit zijn die wij verlangen.

Als we het doen, doen we het goed

Steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. We kijken kritisch naar overconsumptie, en kiezen liever voor een enkel goed product dan heel veel minder goede. Ook op de koffie die we drinken is dit van toepassing. We zijn meer bezig met de herkomst ervan, maar ook met de smaak. Als we koffie drinken, dan willen we niet dat deze ‘ok’ is. Nee, we streven naar perfectie.

Wat de perfecte koffie is? Dat verschilt per persoon. Voor de ene persoon geldt dat er niets boven filterkoffie gaat. Is deze niet in huis, dan wordt er liever geen koffie gedronken dan koffie die op een andere manier is gezet. Maar ook koffiecups zijn populair, en voor veel mensen favoriet. We weten steeds beter wat we willen, wat we echt lekker vinden, en zijn steeds beter in staat om hier duidelijke keuzes in te maken. Kritisch, maar dat mag ook best. Waarom zou je iets consumeren dat je eigenlijk helemaal niet zo lekker vindt, zeker als je het (zoals koffie) qua voedingswaarde niet per se nodig hebt?

Leuk voor jou?

Laatste nieu

Gerelateerd nieuws